MERE DAJU REZULTATE: Opada broj obolelih od korone u Italiji

Broj preminulih od posledica COVIDA-19 u Italiji, 11 meseci od početka pandemije, premašio je 50.000 hiljada, a samo u poslednja 24 sata uvećan je za 630 novih žrtava zaraze, piše agencija Ansa.

Foto: Carlo Hermann/AFP

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije je milion i 400 hiljada.

Poslednjih deset dana opada broj novozaraženih, a stručnjaci tumače da je to rezultat strogih anti-kovid mera koje je nametnula vlada premijera Đuzepea Kontea.

Profesor fizike Univerziteta u Trentu Roberto Batiston rekao je da će između 26. i 27. novembra u Italiji novi talas zaraze korona virusom dostići vrhunac, a da će se broj zaraženih, kojih trenutno ima 830 hiljade, prepoloviti do Bozića.

Prema matematičkom računu razvoja pandemije, dostignut je vrhunac hospitalizivanih pacijenata u italijanskim bolnicama, kojih je ukupno 38.200.

Naučni savetnik ministra za zdravstvo, profesor Valter Ričardi, rekao je da je neophodno i dalje maksimalno ograničiti kretanje, još najmanje jedan mesec, da bi se sačuvali rezultati koji su postignuti primenom anti-kovid mera ograničenja.

Ričardi je, kako piše list “Hafington Post” istakao da je pritisak pacijenata na bolnice još veliki, da je samo u jednom mesecu 27 hiljada medicinskog osoblja zaraženo ili 900 osoba dnevno, te da je neophodno pridržavati se mera ograničenja da bi se izbeglo pogoršavanje ili situacija u kojoj, zbog zaraze medicinskog osoblja, neće biti onih koji će lečiti obolele.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker