ZA DEMOKRATSKU SRBIJU: U Požarevcu održana sednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde

U velikoj sali požarevačkog Centra za kulturu, u subotu, 30. marta, održana je sednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragana Đilas/Foto: SSP

Iako je skup bio zatvoren za javnost, medijima je bilo dozvoljeno da isprate završno obraćanje predsednika SSP-a Dragana Đilasa.

Obraćajući se sa govornice članovima stranke, Đilas je naglasio da su „promene u Srbiji počele i da ih ništa ne može zaustaviti”.

– Srbija protiv nasilja je izdržala sve izazove. Funkcionišemo zajedno već šest meseci i zajedno ćemo nastaviti borbu za drugačiju i slobodnu Srbiju. U međuvremenu, uspostavili smo saradnju sa koalicijom „NADA“, sa novim DSS-om i POKS-om, jer kada radimo zajedno, onda smo jači u toj našoj borbi. Razgovaramo i sa ljudima iz Proglasa, kao i sa mnogim javnim ličnostima koje se otvoreno zalažu za promene u Srbiji. Stranka slobode i pravde zalaže se da u taj naš neformalni savez, u tu našu zajedničku borbu, uđu i sve opozicione stranke za koje smo sigurni da su opozicija, bez obzira da li smo se međusobno kritikovali. To u ovoj situaciji nije važno. Pre svega mislim na SDS Borisa Tadića i na DVERI. Slagali se ne slagali, oni jesu opozicija i njima je mesto u jednom bloku u borbi protiv ovakve vlasti koja uništava Srbiju – , rekao je između ostalog Đilas.

Predsednik SSP-a, smatra da su četiri najveća problema u državi upravo mediji, birački spisak, kupovina glasova i pritisci na birače i kontrolore.

Takođe, istakao je da bi ulazak onih koji drugačije misle, a pritom žele demokratsku Srbiju, ojačao njihovu borbu za izborne uslove. Kako je rekao „to je pitanje svih pitanja“.

Foto: SSP

– Voleo bih da ova tri meseca ljudima u Srbiji više pričamo o tome kako da se izborimo sa inflacijom, sa rastom cena, kako da zaustavimo odlazak ljudi iz Srbije, ali i to kako da reagujemo i šta da uradimo uzimajući u obzir činjenicu da je danas 20 odsto dece u srednjoj školi manje nego pre 12 godina, da je 14 procenata dece manje upisalo prvi razred, nego pre 12 godina. Voleo bih da pričamo i o tome kako da promenimo to što je 7.000 lekara i medicinskih tehničara manje nego pre 12 godina, 250.000 poljoprivrednika u Srbiji je manje, a svake godine nas je za bar 100.000 manje. Voleo bih da pružimo naše rešenje, da kažemo, da svi čuju da je obrazovanje najvažnija stvar u Srbiji, da se moramo izboriti za položaj nastavnika i profesora i da moramo da smanjimo agresiju u društvu – , naglasio je pored ostalog Dragan Đilas.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker