Kada će biti uvedena pijaća voda i gas u sva sela opštine Veliko Gradište?

Sledeća aktivnost nakon završenog asfaltiranja koje opština Veliko Gradište planira da uradi, ako bude bilo para, je dovođenje pijaće vode u sva sela opštine.

Opština Veliko Gradište i Direkcija za izgradnju uredili su vodoizvorište sa koga je dobijeno 120 litara zdrave pijaće vode u sekundi, po evropskim standardima. Na vodoizvorište Ostrovo sredstvima Evropske unije, od 4,5 miliona evra, uređeni su fabrika vode, bunari, trafostanica, 8,5 kilometara cevovoda ispod Srebrnog jezera i rezervoar iznad Kumana.

Sledeća faza je, kako je rekao predsednik opštine Dragan Milić, da taj vodovod treba da ide prema svim selima u čitavoj opštini. Milić je takođe rekao da za ovu investiciju očekuje pomoć Ministarstva poljoprivrede, gde su već obavljeni razgovori, kao i ponovnu pomoć od evropsih sredstava.

Međutim, Milić nije naveo kada će početi sa radovima na drugoj fazi tj. da se vodovod poveže sa svim selima u čitavoj opštini, jer ako se ne dobije pomoć od Ministarstva poljoprivrede i iz evropsih sredstava, opština nema finansijsku mogućnost da to uradi.

Druga velika investicija opštine Veliko Gradište je gasifikacija gde je u planu da se na proleće postavi cevovod. Do sada je urađen čitav grad i Beli Bagrem, naselja prema Stigu su u završnoj fazi, a urađeno je i Požeženo i deo Kusića. Na proleće planirano je da gasifikacija ide prema Makcu i 2019. godine, bi trebalo da sva sela dobiju gas.

TPKNEWS/N.J.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker