NPS POŽAREVAC SLAVI DAN ŽENA: “Samo zajedno i ravnopravni možemo naše društvo učiniti boljim i jačim”

Narodni Pokret Srbije Požarevac, kako se navodi u saopštenju, sa ponosom obeležava Međunarodni dan žena, 8. mart.

Dragana Spasojević/Foto: NPS Požarevac

– Danas slavimo ne samo lepotu i snagu žena, već se prisećamo njihovih dostignuća i nepresušnog doprinosa društvu. Još od Klare Cetkin i Roze Luksemburg, kroz borbu za rodnu ravnopravnost, podržavamo jednakost prava, priznajemo neophodnost uvažavanja ženskih uloga i promovišemo njihovu ulogu u izgradnji bolje budućnosti. Ovim putem se podsećamo da je zajednička borba ključna za ostvarenje pravičnijeg i inkluzivnijeg društva – navodi se u saopštenju Narodnpg Pokreta Srbije Požarevac.

Narodni Pokret Srbije u Požarevcu broji više ženskih nego muških članova, što se smatra jednim od njihovih uspeha. Na čelu Narodnog Pokreta Srbije u Požarevcu se nalazi žena, Dragana Spasojević, odbornica koja se četiri godine u gradskoj skupštini bori za bolji i kvalitetniji život Požarevljana.

– Da bi sagradili uspešnije i snažnije društvo, od suštinske je važnosti da se suočimo sa činjenicama koje govore o neravnopravnosti polova. Žene su primorane da usklađuju posao sa roditeljstvom, što utiče na napredovanje u karijeri u odnosu na muškarce, a takođe i na ekonomsku zavisnost žena u porodičnim odnosima. Bezbednost žena je na izuzetno niskom nivou, žrtve porodičnog nasilja sve češće postaju i žrtve nasilja institucija koje se u tim slučajevima uključuju – smatra Dragana Spasojević.

Narodni Pokret Srbije u Požarevcu, zahvaljuje se i muškarcima koji shvataju važnost i veličinu žena, i time istu pojačavaju.

– Samo zajedno i ravnopravni možemo naše društvo učiniti boljim i jačim. Izgradimo ravnopravno društvo za buduće generacije kojima će jednakost biti mnogo više od rodnoravnopravnog jezika i na neki način iznuđene inkluzije – zaključuju iz Narodnog Pokreta Srbije u Požarevcu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker