13.918 FANTOMSKIH BIRAČA! U Požarevcu 136 adresa sa brojem 0 koje ne postoje! (VIDEO)

– Na osnovu javno dostupnih podataka, saznali smo da birači u Požarevcu žive i na adresama koje nismo uspeli da pronađemo. Tako je, na primer, na adresi Strahinjića Bana broj 0 upisano 117 birača, a u ulici 6. Ličke divizije na broju 0 njih 38 – , naveo je Vladan Milosavljević, predsednik požarevačkog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Foto: Karikatura STUPS

– U kostolačkom naselju Kolište pokušali smo da nađemo adresu Pionirska broj 0, na kojoj je upisano 73 birača, ali nismo uspeli.

Selo Petka ima 999 upisanih birača. Prema našem biračkom spisku, njih 366 živi na adresi Petka broj 0, dok u selu Trnjane na broju 0 živi 277 od ukupno 773 upisanih birača. Ni u ostalim selima stanje nije mnogo drugačije.

Od ukupno 136 adresa sa brojem 0, nismo uspeli da pronađemo nijednu. Na tim adresama upisano je 2.499 birača. Poređenja radi, to bi bilo 6,5% važećih glasova u Požarevcu.

Ali to nije sve. Na sajtu Grada Požarevca nalazimo podatak da Požarevac ima 56.836 punoletnih stanovnika, dok je u biračkom spisku upisano njih 68.255. Ostaje nejasno otkud u biračkom spisku višak od 11.419 punoletnih građana, što bi bilo, opet poređenja radi, oko 30% važećih glasova u Požarevcu. Kako bi se sve ove nedoumice otklonile, jasno je da je neophodna hitna revizija biračkog spiska – , zaključio je Vladan Milosavljević, predsednik GrO Stranke slobode i pravde Požarevac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker