ISPUNI SE ŽELJA ĆELAVOM MILOGORCU: Kreće besplatna privatizacija fudbalskih terena u Kučevu

Otkad je Srpska napredna stranka iz Kučeva, predvođena Aleksandrom Perišićem u široj javnosti poznatiji kao Aca Karatista ili ćelavi Milogorac, preuzela sve poluge moći u opštini i u sve umešala prste, a kako rade, najbolje se ogleda kroz stanje u kučevačkom sportu.

Aleksandar Perisić- ćelavi Milogorac/Foto: Privatna arhiva

Posle odustajanja od takmičenja u Super “B” ligi ŽRK “Kučevo”, na pomolu je i odustajanje od daljeg takmičenja Fudbalskog kluba “Zvižd”. FK “Zvižd” posle četiri odigranih kola u Braničevskoj fudbalskoj ligi doživeo isto toliko poraza.

Kako je nezvanično saznao Mile Sova, predsednik Fudbalskog kluba “Zvižd” Peca Mihajlović je zbog nezadovoljstva rezultatima ali i finansijskog odnosa opštinskih vlasti prema klubu podneo neopozivu ostavku, dok je trener Saša Kocić ponudio svoju ostavku. Jednostavno, čega god su se kučevački naprednjaci u ovih tri i po godine uhvatili, to je uništeno, ne postoji više.

Naprednjački kadrovi uspeli su da unište ženski rukometni klub, srozali su fudbal i bacili ga u mulj gaseći opštinsku fudbalsku ligu a ništa bolje nije prošao ni muški stonoteniski klub iz Zelenika koji je izborio mesto u prvoj ligi Srbije.

Nakon preuzimanja vlasti 2020. godine, Aleksandar Perišić smenjuje trenera i kompletnu upravu FK “Zvižd”. Odmah nakon preuzimanja kluba većini igrača koji su bili mahom iz Kučeva, saopšteno je da se na njih ne računa a u isto vreme se dovode skupa pojačanja sa strane i FK “Zvižd” postaje profesionalni klub sa plaćenim igračima i trenerom. Koliko je to bilo dobro pokazalo se u sezoni 2020/2021. kada je FK “Zvižd” ispao iz Podunavske zone u niži stepen takmičenja.

Dve godine zaredom fudbaleri, trener i uprava FK “Zvižda” pokušavaju da se vrate u viši stepen takmičenja, međutim bezuspešno. Iako je iz “Zvižda” ove godine najavljen pohod na titulu Braničevske lige, posle četiri odigrana kola Zvižd zna samo za poraze. Mnogi u gradu pored Peka već nagađaju šta se krije iza loših rezultata “Zvižda”?

Naime, postavljenjem člana veća za sport Dragoljuba Firulovića koji nema iskustva u bavljenju sportom, jedino iskustvo je stekao “šutnuvši kokošku sa kućnog praga”, otvaraju se mogućnosti ispunjenja davne želje Aleksandra Perišića o besplatnom privatizovanju fudbalskih terena kraj Peka. Predhodno je zaslugom Perišića skoro ugašen ženski rukometni klub čime je hala oslobođena za termine hotela Rudnik.

Plan Perišića da preuzme sve sportske objekte u Kučevu je jasan i on to ne krije već se time hvali na sajtu hotela “Rudnik” nudeći sportskim klubovima kao svoje, tuđe sportske objekte. Namerno smo rekli da su sportski objekti tuđi jer sportska hala je u vlasništvu Osnovne škole “Ugrin Branković” iz Kučeva a fudbalski tereni u vlasništvu opštine i sav teret održavanja pada na vlasnike. Perišić ih koristi gratis odnosno navodno ih kompenzuje za proslave opštine i institucija čiji je osnivač opština ili republika mada su te proslave preplaćene novcem iz budžeta tri puta više nego što realno vrede.

Ljubiteljima fudbala na teritoriji opštine Kučevo ostaje da navijaju za RSK “Rabrovo” iz Rabrova i “Polet” iz Voluje koji imaju daleko skromnije budžete a vrhunske rezultate. Za razliku od “Zvižda” te klubove vode pravi zaljubljenici u sport a politika je ostavljena van svlačionice i fudbalskog terena.

Kao najozbiljniji kandidat za predsednika FK “Zvižd” pominje se Branko Kecman, sadašnji predsednik Skupštine opštine Kučevo koji zajedno sa ostalim odbornicuma treba da donese odluku o poklanjaju fudbalskih trena FK “Zvižda”, odnosno Aleksandru Perišiću i formalizuje ono što se već odavno desilo.

Nadamo se da će fudbalska javnost i ljubitelji sporta u ovoj opštini stati u odbranu stadiona i igrača “Vukova sa Peka” i podići svoj glas kako ne bi dozvolili gašenje FK “Zvižd” koji je osnovan još davne 1936. godine, igrajući u raznim stepenima takmičenja.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. Evo danas zasedalo opštinsko veće i donelo odluku da se Milogorcu daju svi tereni u opštini besplatno. Ovo je strašno šta rade sa opštinom Rajčić i Mikić

  2. Кад падне напредњачка власт Аца Каритиста и слични њему морају да се ишутирају из Кучева, ухапсе и процесуирају због махинација у вашој општини.

  3. Lopina milogorska odavno se hvali da dok je ova garnitura na vlasti koju je on postavio ima da kupi celo Kučevo za DZABE.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker