POŽAREVAČKA POLICIJA UPOZORAVA: Drakonske kazne za izazivanje požara!

Policija u Požarevcu upozorila je na povećan broj požara u periodu od 29. marta do 1. aprila i tim povodom iz lokalnog Odeljenja za vanredne situacije apelovano je na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost drugih ljudi.

Dodaje se i da širenjem požara može da se pričini velika materijalna šteta na okolnim objektima.

Iz policije podsećaju da je zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim vidno obeleženim mestima.

Podsećamo da je za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara kojom se zabranjuje loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume, za fizička lica predviđena kazna od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara.

Odeljenje za vanredne situacije u narednom periodu, zajedno sa policijom, kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara na otvorenom i protiv osoba koje ne poštuju zabranu spaljivanja otpada i biljnih ostataka podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker