PO PETI PUT U TOPOLOVNIKU: Tradicionalna kulinarska manifestacija „Sačuvajmo od zaborava“ (FOTO)

Tradicionalna kulinarska manifestacija „Sačuvajmo od zaborava“ po peti put okupilo je u selu Topolovnik, u subotu 30. septembra, 10 udruženja iz okolnih mesta koja su na kreativan način i u etno stilu opremila svoje štandove, kao i desetak učesnika u kuvanju kupusa na tradicionalan način.

Foto: TOVG

Bogatstvo folklornih igara i šarenilo narodnih nošnji uz najlepši osmeh učesnika programa okupio je oko pozornice gledaoce svih generacija koji su razgaljeno aplaudirali i veselo pevušili najlepše narodne melodije.

Po završetku takmičenja, u Domu kulture dodeljene su nagrade najuspešnijima.

Za tradicionalno slano jelo nagradu je osvojilo udruženje iz Male Krsne, slanu pitu najbolje je umesilo udruženje iz Skobalja, slatku pitu udruženje iz Saraoraca, najukusniji kolač kao i najbolju pogaču pripremilo je udruženje iz Batuše, najukusniju štrudlu udruženje iz Majilovca, najlepši ručni rad izložilo je udruženje iz Prugova, najstariji predmet donelo je udruženje iz Klenovnika, najuređeniji štand imalo je udruženje iz Zatonja a najbogatiju trpezu udruženje iz Češljeve Bare.

U kuvanju kupusa treće mesto je osvojio Nikolajević Ivan iz Češljeve Bare, drugo mesto pripalo je Velji Markoviću iz Velikog Gradišta a najlepši kupus skuvala su složna braća iz Ševice.

Manifestacija je završena uz zajenički ručak koji je za sve učesnike pripremilo Udruženje žena “Topolovčanke”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker