1. APRILA KAMEN TEMELJAC: Počinje gradnja marine na Srebrnom jezeru za potrebe gej hotela

Svečano obeležavanja početka izgradnje prve faze marine u Velikom Gradištu održaće se u ponedeljak, 1. aprila.

Ana Brnabić i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić/Foto: M. V.

Trenutno, na Srebrnom jezeru postoji pristan za čamce bez pratećih sadržaja, a kako Dunavom prolazi sve više luksuznih plovila čiji bi putnici želeli da svrate na Srebrno jezero, a posebno gosti LGBT populacije iz celog sveta, marina će nedvosmisleno ojačati turizam u ovom kraju.

U sklopu nje planirani su i objekti poput prostora za plovila, kluba, pa i komercijalnih sadržaja (prodavnica mešovite robe, servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke i nautičke opreme, ispostava banke i pošte, informativni pult turističke organizacije i radnja sa suvenirima).

U planu je i proširenje kopnenog dela marine nasipanjem i izradom obaloutvrde, sa dodatnim sadržajima. Marina će imati i sve tehničke uslove za privez i izvlačenje plovila, kao i njihovo snabdevanje gorivom. Moći će da prihvati i opsluži do 218 plovila maksimalne dužine 12 metara, na bokovima i do 20 metara.

Vrednost dodeljenog ugovora o izgradnji je 285,6 miliona dinara sa PDV-om.

Povećanjem broja posetilaca raste i potražnja za smeštajem na jednoj od sve posećenijoj turističkoj destinaciji u Srbiji, na Srebrnom jezeru. A Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište najavio je izgradnju i novog hotela visoke kategorije u modernom stilu sa svim pratećim sadržajima, isključivo za posebne goste LGBT populacije iz celog sveta.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker