GRABLJIVICE NISU U ZABELI: Joca Gorionik, gradi zgradu u Požarevcu sa 30 stanova i dva poslovna prostora

Jovica Milutinović, zvani Joca Gorionik, koji obavlja sve radove sa dizalicama i ima monopol u gradu Požarevcu sa papreno visokim cenama, ima u planu da u Požarevcu, gradi zgradu sa 30 stanova i dva poslovna prostora.

Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/NA2 studio/Privatna arhiva

Dok se mala grupa ljudi bavi temeljnom pljačkom na sve moguće načine, Braničevski okrug i grad Požarevac propadaju zajedno sa uništenim javnim preduzećima. Tako na primer, „zlatna koka“, nekadašnjih pripadnika kriminalnih bandi, koji su se dokopali državnih funkcija u Požarevcu, Jovica Milutinović, zvani Joca Gorionik, investitor je stambeno-poslovnog objekta u ovom gradu, u ulici Bratstva jedinstva broj 22.

U pitanju je objekat namenjen za višeporodično stanovanje, sa poslovanjem u prizemlju i stambenim prostorom i zajedničkim prostorijama na svim nadzemnim etažama, u ukupnoj BRGP 3.576,00 m2, spratnosti Po+P+4+Ps.

Ukratko rečeno – loše je bilo, gore od toga se desilo, a najgore je na sceni…

Dakle, samo da se podsetimo, Joca Gorionik uhapšen je početkom juna 2019. godine, kao odgovorno lice radnje „Gorionik“ iz Salakovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i davanje mita u obavlјanju privredne delatnosti.

On je bio osumnjičen da se kao ponuđač, u postupku javne nabavke za izgradnju trafostanice koju je raspisala Gradska uprava Grada Požarevca, protivno zakonu dogovarao sa drugim potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća u postupcima, a time i na naručioca javne nabavke da posao dodeli njegovom preduzeću.

Takođe, bio je osumnjičen i da je preko posrednika dao 100 evra jednom zaposlenom u kragujevačkom tehničkom centru „EPS Distribucije“, da ne prijavi štetu na betonskom stubu EPS-a nastalu usled saobraćajne nezgode i da bez sprovedene procedure omogući izvođenje radova na zameni stuba, koje je obavila Jocina preduzetnička radnja „Gorionik“.

Međutim, ovaj Jocin predmet se selio od Kraljeva do Požarevca, i verovatno je u nekoj sigurnoj fioci, jer u Srbiji ne postoji vladavina prava, već vlada naprednjačka kamarila, pa su institucije postale njihove sluge.

Tako da Jovica Milutinović, zvani Joca Gorionik, umesto da kreči zidove u Zabeli, on uz podršku čelnika Grada Požarevca, nastavlja da otima i krade od napaćenog i osiromašenog naroda koji je nesrećno glasao za SNS.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker