VELIKO GRADIŠTE U STRAHU: Zbog pasa lutalica osnovci ne smeju da napuštaju školsku zgradu! (FOTO)

Situacija u Velikom Gradištu eskalirala je u prethodnom periodu, a osim gradskih ulica, školsko dvorište je jedno od najčesih prebivališta pasa lutalica koji su već napadali decu, a o čemu je “TPKNEWS” u više navrata već izveštavao.

Foto: Privatna arhiva

Jutros je jedan građanin Velikog Gradišta ispred samog ulaza u školsko dvorište zatekao šest pasa lutalica koji su bili međusobno agresivni.

Roditelji dece su veoma zabrinuti, jer dolazi zima, i smatraju da će se sve više životinja sakupljati kraj škole u potrazi za hranom. – Ne mogu da verujem da Gradištanski opštinari, i, pored toliko para koje su pokrali i stavili u svoje slamarice, ne mogu da se smiluju i da izdvoje neku malu crkavicu da se već jednom izbore i izađu na kraj sa svim ovim agresivnim životinjama koje se slobodno šetaju gradom, a, od kojih mi obični građani i naša deca imamo strah svaki put kada kročimo na ulicu – kazao nam je jedan građanin Gradišta.

Problem pasa lutalica u Velikom Gradištu je jedan od gorućih u poslednjih nekoliko godina, a gradske vlasti i javne službe nikako da se izvuku iz vrzinog kola nepostojanja azila i povećanja broja napada na građane.

Foto: Privatna arhiva

Bilo koja doneta konkretna rešenja o problemu pasa lutalica u Gradištu ne znače baš ništa, jer JKP nema specijalizovanu službu za sakupljanje pasa lutalica, već opština povremeno angažuje neku Šintersku službu, koja ih odvodi iz opštine Velikog Gradišta u neki azil, a to je posljednji put urađeno ovog leta.

Pre desetak godina, problem pasa lutalica rešavan je na najbrutalniji način, angažovanjem lovaca, a mučne slike i zvuke ubijanja nedužnih životinja još pamte žitelji ovih krajeva. Na sreću, odavno se odustalo od ove prakse i uvedena je neophodnost humanijeh rešavanja problema, samo što se do sada nije došlo do ključnog odgovora – na koji način.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Neka deca i njihovi roditelji ponesu malo hrane da nahrane te gladne beskucnike!!! UCITE DECU DA VOLE ZIVOTINJE I DA IH SE NE PLASE; JER TI PSI UOPSTE NISU AGRESIVNI OSIM AKO SE OSETE UGROZENIM!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker