DOKTOR STOJANOVIĆ NALAŽE: “Vakcinisanje što više građana, a ne borba sa ludacima i antivakserima”

Doktor Aleksandar Stojanović naglasio je da su mere koje je sproveo Krizni štab sa kovid sertifikatima dale rezultate.

Screenshot

On je ipak naglasio da je i dalje cilj vakcinacija što većeg broja građana.

“Država čini sve da bi se vakcinacija sprovela kako treba. I ove mere koje je dao Krizni štab donele su neki benefit. Taj pomak daje pomake, prva doza je povećana i imamo napredak. Ipak pokazalo se da treća doza i dalje vodi, tako da mi još nismo zadovoljni. Opao je broj zaraženih, ali virus je i dalje prisutan, tako da struka nalaže hitno zaključavanje od 24 sata restorana i svih ostalih ugostiteljskih objekata. Mi nismo protiv slavlja, ali naš prvenstveni cilj je očuvanje zdravlja naših građana”, naglasio je dr Aleksandar Stojanović.

On je naveo da smatra da bi takvo uvođenje dovelo do drastičnog poboljšanja stanja u Srbiji.

“Imate mogućnost da birate vakcinu pomoću šifre, da zakažete termin kad vi želite i ako niste u mogućnosti, obavestite Dom zdravlja, kažete koju ćete vakcinu i mi ćemo doći na vašu kućnu adresu i dobićete vakcinu koju želite. Mi sve činimo da građanima olakšamo. Vakcinu možete primiti u svojoj kući, u svom stanu. Imate ljude koji imaju strah da prime vakcinu u Domu zdravlja, čak i oni mogu da prime vakcinu kod kuće”, kaže dr Stojanović.

“Nama je cilj da svakim danom vakcinišemo što više građana, a ne da se borimo sa antivakserima i ludacima, koji prave lošu situaciju. Dakle, ko god pozove, mi ćemo doći”, kaže dr Stojanović za “Kurir”.

“Meni je cilj da Srbija bude na prvom mestu, imate vakcinu za grip, nemojte dozvoliti da se ne vakcinišete i protiv gripa i tako se zaštitie. Mislim da ćemo uspeti sa postepenim merama, da ljudi shvate da je vakcinacija spas i da nećemo imati problem sa zatvaranjem. Mi moramo da računamo da ćemo morati da primimo i treću i petu i šestu dozu vakcine i da se ovo neće tako lako završit”, naglasio je dr Aleksandar Stojanović.

(Tpknews.com/B92)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Da li su vakcinisani kineski radnici u Srbiji? Radi se o tome da, kako sami kažu, “nisu dobili nikakvu medicinsku negu čak ni kada su razvili simptome slične COVID-19, jer su im menadžeri rekli da jednostavno ostanu u svojim sobama. Srbija kojom upravljaju populisti ključno je mesto za kinesku ekspanziju i investicionu politiku u Evropi” navodi Asošijeted pres https://www.yahoo.com/news/vietnamese-workers-chinese-factory-serbia-075504353.html

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker