POTRESNE SLIKE: Rupe na plafonu, buđ, dotrajale cevi u Domu zdravlja u Kučevu (FOTO)

Dom zdravlja u Kučevu koji se nalazi u ulici Žike Popovića broj 48 već godinama čeka obnovu. Spoljni izgled nekako i odoleva vremenu ali unutrašnjost liči na ruinu koja izgleda kao kadar iz nekog horor filma strave i užasa.

Ruinirani Dom zdravlja u Kučevu/Foto: TPKNEWS

Na samom ulazu u ambulanti, zatekli smo zidove koji odaju strašnu sliku crnila kao da se nalazite u rudniku uglja a ne u renomiranoj zdravstvenoj ustanovi koja na svu sreću po rečima pacijenata ima jako dobre stručnjake koje bi poželeo svako. Sa zidova opada malter i boja, koji sivilom pokazuju da preko trideset godina nisu videli četku i vodu. Bili smo blago rečeno, zatečeni prizorom koji smo zatekli.

Da li je moguće da u 21 veku ovako nešto postoji? Već nekoliko godina unazad se priča o rekonstrukciji Doma zdravlja u Kučevu, čak je Kancelarija za kapitalne investicije Republike Srbije krajem 2019. godine i odobrila pozamašna novčana sredstva za kompletno renoviranje.

Pitamo se u čemu je problem? Na insistiranje Novice Janoševića poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kučevo, na mestu direktora Doma zdravlja Kučevo je imenovana nedovoljno snalažljiva dr Emina Perić koja je ništa do drugo nego samo poslušnik opštinskom rukovodstvu. Za njenog zamenika je imenovan sadašnji predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajčić koji je maltene sa dva dana radnog staža i članstvom u Srpskoj naprednoj stranci, bez ikakve specijalizacije veoma neuspešno obavljao tu funkciju. Započeto prikupljanje dokumentacije, rešavanje imovinsko pravnih odnosa, upis u katastar i kompletiranje projektno-tehničke dokumentacije se oteglo zbog neažurnosti dvoje najodgovornijih u toj ustanovi a to su direktorka i njen zamenik.

Nelegalnom vandalističkom konsttitutivnom sednicom, polovinom avgusta 2020-te dr Ivan Rajčić je izabran za predsednika opštine a dr Emina Perić je i dalje nastavila da obavlja funkciju direktora Doma zdravlja Kučevo. Posle tačno godinu i po dana vladavine direktorka Doma zdravlja i rukovodstvo opštine Kučevo raspisuju tender za rekonstrukciju ove ustanove.

Javila su se tri ponuđača ali se uveliko govorka da je tender bio namešten za prvorangiranog u ovom postupku pa je jedan od ponuđača uložio žalbu. Dok se čeka odluka po žalbi pacijenti i zaposleni ove zdravstvene ustanove će i dalje odlaziti na lečenje odnosno na rad u Dom zdravlja koji kako već rekosmo, više liči na rudarsko okno nego na zgradu zdravstvene ustanove koja je žila kucavica ove opštine, posebno sada kada pandemija Kovid-19 još traje.

Za početak bi bilo poželjno da se za pacijente i zaposlene obezbedi tečni sapun i ubrusi u toaletima. Sigurno da je očuvanje zdravlja prioritetnije od lažnih ugovora o delu za naprednjačke botove koji imaju zadatak da lajkuju i komentarišu već otrcane fraze naprednjačkih opštinskih rukovodioca.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

27 Komentari

  1. Nažalost sve je ovo tačno. Lepše je u štali nego u kučevačkom domu zdravlja. Jadni pacijenti i jadno osoblje koje tamo radi

  2. Šta više reći, sve reči su istrošene, radikalski uništitelji kučeva, a i celog srbistana, se ne osvrću na istinu, kritike, kriminalno-mafijaška skupina samo sebe i svog vođu vide, za ostalo su i gluvi i slepi, ovde je sve zakuvao jadni-janošević-tupavac, neka im je na časti,……zadnji nek ugasi svetlo.

  3. Напредњачко-радикалски уништитељи Кучева на челу са Јаношевићем и Ацом Каратистом треба да се стрпају на дугогодишњу робију због свега што су урадили народу Кучева. Чак су Емина и залутали Рајчић њихово дело, односно њихов избор

  4. “Ne, ovo nije istina”tpk news teroriše građane kučeva kao što reče Janošević pre dva tri meseca. Neka se ljudi sada uvere ko koga teroriše!

  5. Posao je trebala da dobije milogorčeva firma,ali pošto se pojavio jači dasa od njega i srušio namešteni tender sve je propalo. Ispaštaju medicinari i pacijenti.

  6. Ovo je slika i prilika mladog, snažnog, energičnog, sposobnog, vrednog, odanog itd rukovodstva opštine Kučevo. Na žalost nije jedini slučaj?

    1. Pa, šta čekate? Kučevljani stalno kukaju na nekoliko ljudi. Izađite na ulice, uđite u hotel Rudnik, u zgradu opštine i oterajte ih. Ali, većina bi htela da sedi kući, da se ne izlaže opasnosti i da neko drugi to za njih uradi. Pored takvih petingaša, ovi će vladati doživotno.

      1. Danko, mi treba prvo da oteramo Vucica koji je unistio sve institucije. Da ima institucija, pre svega mislim na tuzilastvo ova banda koja hara Kucevom ne bi bila na slobodi. Kad bi se narod okupio ispred opstine ili hotela da protestuje odmah bi Vucic poslao zandarmeriju na narod. Zar ne vidite da pod Vucicevom vladavinom policija stiti kriminalce a hapsi obican narod. Samo Vučiceva smena resava stvar i dovodi drzavu u normalno stanje

  7. A tek da vidite ostali deo ambulante, pa to je horor. Pet godina stoji ovako. Sramota me od njihove sramote. Jos su doveli i Vučića pre dve godine da vidi taj uzas.

  8. Nema ni korpe za otpatke u toaletu tako da kad pacijenti operu ruke i obrisu ih svojim papirnim maramicama a nemaju gde da ih bace pa tako ih stavljaju u džep ili kače na vodovodne cevi.

  9. Uglavnom se svi tenderi namešteju u hotelu Rudnik na sastancima Janosevic, Aca Karatista, Mikić, Kecman, Petrović i Rajčić. Svima je jasno zašto je Aca Karatista nasilno formirao tako nesposobnu ekipu političara.

  10. Tačno da je novac obezbeđen još 2019. Slavica Bulutić je 2018. konkurisala kod kancelarije za javna ulaganja i odobreno je više od 2 miliona evra Ostale su samo neke sitnice da se odrade i da se započne rekonstrukcija doma zdravlja. Mora da se pokušava nameštanje tendera zato se odugovlači.

  11. Valjda će se sada pokrenuti naprednjački opstinari i njihova direktorka posle ovog teksta. Ama bas sve je tacno sto ste napisali

  12. Bravo za Tpk News! Ovo je blago napisano kako dom zdravlja u Kučevu izgleda! Ovo će da posvedoči svako ko je ušao u taj dom. Ne liči na ništa, prava ruina

  13. Vala svaka vam je na mestu! Odlazim u dom zdravlja Kucevo barem jedanput mesecno. Mogu da vam kazem da je jos gore od ovoga!

    1. Posle ovog naprednog-dna u Kučevu, šta reći za ambulante i škole u TRI zajednička sela (voluja-duboka-radenka), to je tek pakao, nema vode ili je neispravna, stolarija od pre drugog rata, …a da neva više ni mladih, ali se to ne vidi sa ,,vidikovca,, na jeleni steni, koga briga bre,….za proklete pare gradnje metalnog krsta i drugih gluposti u samom sedištu opštine moglo je da se uradi mnogo više za sela na istoku, najmanje vodovod u najgorem delu (duboka i voluja)

  14. Napredno nema sta! Cela ekipa iz opstine treba da dobije nogu u zadnjicu i da se izbaci napolje. Dokle ce narod da trpi taj javasluk i nerad? U svim opstinama su naprednjaci isti

  15. Буџет општине служи само за плате рођачког клана. Једино се нешто ради новацем који стигне из Републике мада и од тога се украде барем 50 посто кроз намештене тендере. Вероватно се одређени део новца враћа онима који су послали новац из Републике. Све је то лако проверити само кад би имали независно тужилаштво. Очекујем да ће после смене Вучића моћи да се испитају све те малверзације а одговорни санкционисати најстрожијим казнама.

  16. Nesposobni naprednjak doktor Rajcic nije sredio ni svoj dom zdravlja gde je zaposlen a postao je predsednik opstine i prihvatio da resava probleme cele opstine. Čisto teranje sprdnje sa narodom

  17. Stidim se ovakvih fotografija i sramim se sto sam zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sve se svelo na politiku i borba za naprednjacki glas a ostalo je sve nebitno. Ne smes naprednjaka ni da pogledas popreko jer te odmah najure sa posla. Nagurali su razne ugovorce na platni spisak a oni ni ne dolaze na posao.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker