PALA SRPSKA KRIMI-GRUPA U AUSTRIJI: Evropol posle godinu i po istrage pohapsio 12 članova bande!

Posle gotovo godinu i po dana istrage uz podršku Evropola, Kancelarija državne kriminalne policije Beča (LKA) je uhapsila organizovanu srpsku kriminalnu grupu umešanu u seriju rezidencijalnih provala i drugih ilegalnih aktivnosti širom Evrope.

Ilustracija

Tokom istrage LKA identifikovano je ukupno 12 članova organizovane srpske kriminalne grupe, saopštio je Evropol. Ta grupa je izvela više od 31 provale i detektovale su je policije Austrije, Belgije, Francuske, Nemačke i Švajcarske. Grupa je bila dobro organizovana, delovala je širom Evrope i redovno je razmenjivala svoje članove. Oni su često koristili maloletnike za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti. U ovoj kriminalnoj grubi bilo je i članova rodom iz Braničevskog okruga.

Dve članice grupe su uhapšene dok su pokušale krađu u Austriji. One su u početku tvrdile da su maloletnice i dale su lažne podatke o sebi zbog čega su ih aurstrijske vlasti ubrzo pustile. Kasnije je policija utvrdila njihov pravi identitet i izdate su evropske poternice za njima. Otkriveno je da imaju 16 i 18 godina i uhapšene su u Nemačkoj maja 2018. kada su počinile još jednu krađu. Oktobra 2018. predate su pravosdunim vlastima Austrije.

U međuvremenu, još dva člana srpske organizovane kriminalne grupe uhapšena su u Belgiji gde su počinila slične prekršaje kao u Austriji. Vozača koji je imao veze sa bandom identifikovale su austrijske vlasti oktobra 2017. i za njim je raspisana evropska poternica.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker