BROD POLAKO POČEO DA TONE: Ni gradonačelnik Požarevca nije pomogo SNS-u da u Zaječaru sami imaju većinu

U Zaječaru su juče uz zastrašivanje i kupovinu glasača od strane SNS-a održani lokalni izbori, gde se za odborničke mandate borilo devet lista.

Ilustracija

Prema preliminarnim rezultatima u Zaječaru pobedila je Srpska napredna stranka. A kako i da ne pobedi, kada je, i pored bojkota izbora od strane opozicije, vršila obilazak birača od vrata do vrata, pa su čak doveli i gradonačelnika Požarevca da im sa članom Veća tog grada bude aktivista, a kako nezvanično saznajemo, njegovi naprednjaci, greškom ili namerno, dali mu pogrešnu listu sa spiskom ljudi koji su, ili bojkotovali izbore ili nisu bili članovi SNS-a.

Međutim, najveći pobednik, i iznenađenje za naprednjake, jeste to što je i pored svih pritisaka i odsustva prepoznatljive opozicije, jedna lokalna lista ipak osvojila zavidan broj glasova. I to lista doktora Nenada Ristovića, intektologa koji je vratio medalju Aleksandru Vučiću.

Prema preliminarnim rezultatima, infektolog dr Nenad Ristović i njegova lista Pobeda osvojili su drugo mesta na lokalnim izborima u Zaječaru. Ristović je ostvario gotovo 28% glasova samo u njegovom rodnom gradu.

Dok prema podacima predstavnika ove drugoplasirane liste, pokret dr Ristovića je osvojio 28,9 odsto glasova, što je jedan od najboljih rezultata koje su opozicione stranke ostvarila na izborima u Srbiji. Kako su naveli, SNS je dobio 39,95 procenata podrške.

Inače, Ristović je poznat po tome da je vratio Vučiću Zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv koronavirusa u decembru prošle godine, zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od “dvojice kriminalaca” iz vrha Srpske napredne stranke u Zaječaru.

Vučić je “na nož” dočekao Ristovićevo vraćanje medalje, pa ga je optužio da tim potezom zapravo želi da se politički okoristi.

– Nisam mu dao orden za njegovo, inače, loše političko delovanje. On je sve ovo iskoristio za kandidovanje na izborima, a ja se time nisam rukovodio, nego radom u određenoj sferi. Time sam želeo kao predsednik da nekom zbog rada ukažem poštovanje – rekao je tada Vučić o Ristoviću.

“Loše političko delovanje” dovelo je Ristovića do drugog mesta na jučerašnjim lokalnim izborima u Zaječaru. Zaječarci su očigledno prepoznali rad i požrtvovanost poznatog lekara, pa su ga na izborima nagradili. Ne sumnjamo da će Zaječar uskoro biti slobodan grad, bio bi i juče, ali opozicija je ostala odlučna u bojkotu izbora sve dok se izborni uslovi ne poboljšaju.

Međutim, jučerašnji lokalni izbori u Zaječaru najbolji su pokazatelj da se veliki brod nasukao i polako je počeo da tone, i da će se ova vlast rušiti “odozdo”, sa lokala, oslobađanjem opština i gradova, sve do njenog nesumnjivog pada i na republičkom nivou.

Prema preliminarnim rezultatima, na osnovu obrađenih 22.207 glasačkih listića, lista “Aleksandar Vučić-Za budućnost Zaječara” osvojila je 41,10 odsto glasova, ili 24 mandata, “Dr Nenad Ristović-Pobeda” 28 odsto, ili 16 mandata, ” Ivica Dačić -SPS-JS” 8,30 odsto, ili 4 mandata, “Možemo bolje – Dragana Rašić” 7,05 odsto, ili 4 mandata, Grupa građana “dr Dejan Krstić” 3,2 odsto, ili 1 mandat, “Zaokret – Dosta je bilo, hrabri ljudi” 3,10 posto, ili 1 mandat, dok cenzus nisu prošli “NADA za Zaječar-Nacionalno demokratska alternativa (POKS, DSS)” 2,52 posto, “Zdrava Srbija – Milan Stamatović” 1,97 posto i GG “Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković” 2,10 posto.

Pravo glasa na izborima u Zaječaru imalo je 50.463 registrovanih građana, a prema prvim podacima na lokalne izbore u tom mestu izašlo je 25.137 glasača.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker