HAOS U BEČKIM BOLNICAMA: Pacijenti leže svuda po hodnicima! (FOTO/VIDEO)

U Bečkim državnim bolnicama pacijenti leže u hodnicima pod jakim svetlom i bez imalo privatnosti. Austrijski mediji pišu da će situacija biti još gora jer vlada epidemija gripa.

„ Pacijenti leže svaki dan na hodnicima“, zgrožen je jedan od posetilaca traumatološkog dela bolnice Vilhelminenšpital. Na samom ulazu su čak četiri kreveta u hodniku i u njima su bili smešteni neki stariji pacijenti, jedva prekriveni sa nešto tanke tkanine.Oko njih su se nalazili medicinski uređaji, a posetioci, lekari i medicinsko osoblje jedva uspevaju da se probiju kroz gužvu. Ništa bolja slika nije i u Donaušpital bolnici. Čak sedam pacijenata je u jednom trenutku ležalo u sred ambulante za hitne slučajeve, a čekaonica je bukvalno pucala po šavovima.

I tako provode sate u prostorijama, dok se u hodnicima odeljenja sportske i traumatološke hirurgije može videti kako pacijenati jedu u svojim krevetima. Prema podacima predstavnika Udruženja bolnica (Krankenanstaltenverbund), nije nikakva tajna da su trenutno njihovi kapaciteti prebukirani. Oni objašnjavaju novonastalu situaciju sezonskom epidemijom gripa, i godišnjim odmorima privatnih lekara. Ipak broj kreveta koji se nalaze po hodnicima zdravstvenih ustanova za sada je ostao tajna.

„To je zaista ispod časti, veoma nedostojno pacijenata“, kaže šef Lekarske komore Tomas Sekereš. Šef ÖVP-a krivicu prebacuje na lošu zdravstvenu politiku navodeći da kreveti po hodnicima nisu izuzetak samo za vreme sezone gripa i poziva da se celokupna situacija razmotri na sudu. „ Kreveti po hodnicima su zapravo rezultat lošeg planiranja i krivica prevashodno leži na menadžmentu i upravi bolnica“, oštar je bio Sekereš.

TPKNEWS/krone.at

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker