STIGLA LEDARA: Sneg, vetar i kiša do nedelje, a onda još gore vreme!

U naredna dva dana na području Timočke Krajine sneg će stvoriti snežni pokrivač od 30 do 40 santimetara, lokalno i više, a u Homoljskim planinama duvaće jak vetar koji će stvarati snežne nanose, upozoravaju meteorolozi.

Foto: Screenshot RHMZ

Jak vetar do petka će duvati u košavskom području, povremeno olujni s najjačim udarima danas i sutra na jugu Banata.

Biće, inače, pretežno oblačno, mestimicno s kišom i susnežicom, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivaca, naročito u Timočkoj Krajini, gde se očekuje od 10 do 20 santimetara novog snega.

Najniža temperatura od minus 1 do 4 stepena, najviša u toku dana 1 stepen na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini, do 8 stepeni u centralnim i južnim krajevima.

I u Braničevskom okrugu oblačno, vetrovito s kišom i snegom. Vetar umeren i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko nule, u toku dana do četiri stepena.

Pretežno oblačno biće i u četvrtak, opet s kišom i snegom povremeno, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača.

U petak u većem delu kratkotrajni prestanak padavina, osim u Timočkoj Krajini.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Pomoravlju sa udarima olujne jačine.

U subotu na severu Srbije suvo, u ostalim krajevima kiša i sneg. Vetar u slabljenju i skretanju na severni i severozapadni. U nedelju i početkom naredne sedmice jače zahlađenje sa snegom.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker