FUNKCIONERSKI “REKET” MORA DA SE PLATI “GAZDI”: Ustanova za odrasle i starije „Kučevo“, obeležila svoj rođendan

Ustanova za odrasle i starije „Kučevo“, u sredu je obeležila svoj rođendan, 20. godina postojanja i rada. Tim povodom u kučevačkom kulturnom centru organizovana je svečanost povodom ovog značajnog jubileja.

Foto: eKucevo

Direktor Centra za socijalni rad Kučevo mr. Veroljub Petrović pod čijim patronatom je i Ustanova za odrasla i starija lica „Kučevo“, istakao je da, posle toliko godina rada, zna kolika je uloga i značaj Ustanove za odrasle i starije „Kučevo“ za našu opštinu i okrug u celini, jer zna koliko je porodica, verujući u ovu Ustanovu poverilo svoje najbliže, isto tako zna koliko porodica živi i egzistira od rada u ovoj ustanovi.

Na početku svečane Akademije prikazan je dokumentarni film o radu ustanove. Nakon obraćanja direktora ustanove, predsednika opštine Kučevo, prisutnima se obratio i državni sektretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Rpublike Srbije, Miomir Đorđević. Najzaslužnijima su dodeljene zahvalnice a u kulturno-umetničkom delu programa korisnice usluga Ustanove Radmila Dimitrijević i Zlatija Kotojić izvele su dve recitacije. Ljubica Trailović i Danica Živanović otpevale su jednu pesmu a potom je nastupio i Dečiji folklorni ansambl Centra za kulturu iz Kučeva.

Drugi deo proslave uz brojne goste je nastavljen u hotelu Rudnik uz jelo, piće i muziku.

Kao po nekom nepisanom pravilu sve manifestacije u organizaciji rukovodstva opštine i direktora ustanova čiji je osnivač opština ili republika završavaju svoje proslave u hotelu Rudnik jer takozvani funkcionerski “reket” mora da se plati njihovom “gazdi”. Koliko je građane opštine Kučevo koštala ova proslava još ne znamo?

Poučeni dosadašnjim iskustvom, 1.000.000 dinara je neka najniža tarifa za ovakve proslave. To što su iz Centra za socijalni rad već ovog jutra odbijeni zahtevi za socijalnom pomoći za ko zna koliko socijalno ugroženih pojedinaca i porodica nikog ne intereseju kao ni to što je jedna korisnica Ustanove pre desetak dana pobegla u pidžami a da oni kojima je poverena na čuvanje, satima nisu mogli da je pronađu.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

15 Komentari

  1. Svi direktori institucija u Kučevu po azbučnom redu moraju da organizuju proslave u hotelu Rudnik. Aca Karatista ih je postavio na te funkcije on ih razrešava. Ko šiša direktore, sami su pristali na to.

  2. Запамтите ове са слике кад сменимо криминалну власт лустрација за њих је обавезна

  3. SVAKA PROSLAVA U KUČEVU MORA DA SE ODRŽI U HOTELU PO NAREĐENJU MILOGORCA PERIŠIĆA.DIREKTORI KAO I PREDSEDNIK OPŠTINE SU POSTAVLJENI DA POTPISUJU I UPLATE NOVAC PERIŠIĆU ČIJE SU FAKTURE MILIONSKE.KO NE POTPIŠE IDE NA RAPORT I RAZGOVOR KOD MILOGORCA PERIŠIĆA GDE IM PERIŠIĆ PONUDI OPCIJE I ZA JEDNU OD NJIH,MORAJU DA SE OPREDELE.1.OPCIJA,NAT*TE SE I DOBIJU ŠUT U DU*E DESNOM NOGOM,A DRUGA OPCIJA JE NEŠTO “BLAŽA”NEĆE DOBITI ŠUT U DU*E DESNOM NOGOM VEĆ LEVOM NOGOM😄😄I DA MOLE BOGA DA MILOGORAC PERIŠIĆ TOG DANA OBUJE PATIKE A NE NEKE ” ŠPICAROJKE” CIPELE JER PRODIRU KROZ “LJUBICU” MNOGO DUBOKO.😄😄

  4. Institutionelle Jubiläen werden auf der ganzen Welt gefeiert, und das ist keine Seltenheit. Meist handelt es sich um eine kleine Gastronomie außerhalb der Arbeitszeit, die etwa 40 Minuten dauert. Nichts Spektakuläres. Der Präsident und seine Mitarbeiter sind Diener des Volkes und werden dafür bezahlt, das Geld der Bürger zu schützen. Es scheint mir, dass die Menschen in Kucevo nicht verstehen, dass sie gemeinsam über der Regierung stehen und dass die Menschen der Staat sind. Ich glaube, Milagarac hat der Community viel Geld abgenommen, vielleicht fast eine halbe Million Euro. Milagarac ist ein blinder Mann, der auf Kosten der Bürger der Gemeinde Kucevo lebt und nach dem Regierungswechsel wegen Raub und Zerstörung von Menschenleben in Kucevo auf der Anklagebank sitzen muss.

  5. Bravo gospodine Bogosove! Kada ljudi u Srbiji i Kučevu budu shvatili da ova bulumenta troši njihove pare na razne proslave i da su oni finansijeri koje kakvih budalaština u organizaciji opštine ,tek onda možemo reći da je Srbija na dobrom putu.

  6. Veoma prigodna beseda direktora centra za socijalni rad SO Kučevo, čak i dirljiva, pa zato mu je moja preporuka da u saradnji sa njegovim pajtašima iz opštinske uprave proširi delatnost. Naime, o čemu se radi, s obzirom da su im veći deo škola i domovi kulture na teritoriji opštine prazni, pod hitno da ih privedu nameni staračkih domova i da ujedno i zaposle veći deo nezopšljenog osoblja. Ako su imalo svesni svoje dvadesetogodišnje vladavine i dokle su doveli opštinu da im se podmladak munjevito smanjuje, vrtići i škole zatvaraju a starački domovi proširuju, onda svaka im čast na velikim uspesima.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker