Gradištanski poljoprivrednici prvi put na Sajmu poljoprivrede AGRA u Bugarskoj (VIDEO)

Opština Veliko Gradište organizovala je i ove godine posetu sajmu poljoprivrede, ovog puta jednom od najvećih sajmova Istočne Evrope – AGRA u Plovdivu, u Bugarskoj.

Na zadovoljstvo poljoprivrednih proizvođača, organizovani odlasci na sajam postali su tradicija u ovoj opštini kako bi se podstaklo osnaživanje poljoprivrede i porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Poljoprivrednicima su od velike koristi nova saznanja, ali i iskustva proizvođača iz Evrope.

Pedesetoro poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Veliko Gradište, pored izložbe, imalo je prilike da se upozna sa najnovijim proizvodima i trendovima poljoprivredne industrije – poljoprivrednom mehanizacijom, sistemima za navodnjavanje, bušilicama, opremom za štale, sistemima za mužu, novim sortama semena kao i s organskom poljoprivredom na BioAgra izložbi.

Poljoprivredni sajam AGRA povezao je nauku s proizvodnjom i proizvođače s kupcima te su, ujedno, imali priliku da se upoznaju sa novim idejama i da uspostave nove poslovne kontakte.

Naši poljoprivrednici izrazili su zadovoljstvo posetom sajmu i ocenili je kao veoma uspešnu, a osim izložbe, tokom trajanja sajma prisustvovali su i predavanjima stručnjaka gde su dobili korisne savete.

Još jedna zanimljivost sajma bilo je predstavljanje vinske industrije i turističkih potencijala Balkana.

Ovogodišnji organizator bio je Međunarodni sajam Plovdiv pod okriljem Ministarstva poljoprivrede i hrane Republike Bugarske, a glavni partner Akademija poljoprivrede.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker