PRIPREMA SE SPISAK: Sastanak v. d. direktora JP EPS, sa gradonačelnikom Požarevca

Milorad Grčić, v. d. direktor Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ razgovarao je sa Sašom Pavlovićem, gradonačelnikom Požarevca. Najvažnija tema sastanka je bila unapređenje saradnje između EPS-a i grada Požarevca i požarevačkih opština.

Milorad Grčić i Saša Pavlović

– U prethodnom periodu saradnja je postojala, ali je postojao i nivo nerazumevanja. Veoma sam zadovolјan što smo se složili da u naredne dve nedelјe gradonačelnik Požarevca pripremi spisak svih nerešenih pitanja iz prethodnog perioda, zaostalih i svih budućih projekata koji su važni za sve opštine i grad Požarevac, a da EPS ima učešće u tim projektima – rekao je Grčić posle sastanka.

– U obavezi smo prema građanima da tu saradnju unapredimo, a i predsednik Aleksandar Vučić kad neko ima dobre rezultate kaže da uvek može bolјe. Siguran sam da ćemo uspeti da nađemo ne jedan zajednički put nego mnogo zajedničkih puteva. Da li smo uspeli u tom, to će reći građani Požarevca i opština. Siguran sam da će vrlo brzo da se vidi pomak na terenu.

Grčić je naglasio da su Požarevac, odnosno Kostolac i sva okolna mesta važni za EPS, te da Požarevac i okolne opštine imaju ozbilјan nivo zajedničkih interesa sa EPS-om. On je objasnio da su to površinski kop, proizvodni termo kapaciteti i celokupna infrastruktura kao što su putevi, vodovodna i toplovodna mreža, zaštita životne sredine. Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović istakao je značaj EPS-a za sve građane tog kraja.

– U godinama iza nas svedoci smo da su velike investicije došle iz EPS-a, a to su izgradnja trećeg bloka u TE „Kostolac B“, šestog BTO sistema, luke Kostolac i niz manjih, ali važnih investicija – rekao je Pavlović.

– U narednom periodu očekujemo veliku investiciju za grad Požarevac, izgradnju trafostanice 110/35/10 kilovolti. To će značiti stabilniji sistem i povećanje energetskih kapaciteta u gradu.

(Tpknews.com/PR)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker