PRESUDA SUDA U POŽAREVCU: Pritvor za utajivača poreza iz Radinca kod Smedereva!

Na predlog Osnovnog tužilaštva sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Požarevcu, koji obavlja i funkciju predsednika tog suda, Dobrica Živković odredio je pritvor do 30 dana Marjanu Saviću (45) iz Radinca, opština Smederevo, i doneo rešenje za pokretanje istrage zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo utaja poreza.

Osnovni sud Požarevac

Osumnjičenom Saviću mera pritvora određena je zbog toga kako ne bi uticao na svedoke, kao i zbog mogućnosti bekstva. Tokom istrage saslušaće se dvadesetak svedoka i izvršiti određena finansijska veštačenja.

Požarevačka policija po odobrenju Osnovnog tužilaštva u Požarevcu u ponedeljak uhapsila je Marjana Savića osumnjičenog da je poreskom utajom oštetio budžet Srbije za 82.828.384 dinara.

Osumnjičeni se, inače direktor preduzeća „Požarevac Promet“ koje se bavi trgovinom sekundarnim sirovinama, tereti da je kao odgovorno lice tog preduzeća, od jula do decembra 2016. godine, u poslovnim knjigama evidentirao nabavku sekundarnih sirovina od različitih fizičkih lica u iznosu od 779.967.062 dinara.

Na taj iznos, kako se sumnja, nije obračunao, prijavio i platio porez na druge prihode po Zakonu o porezu na dohodak građana u iznosu od 82.828.384 dinara, za koliko je i oštetio budžet.

Savićev branilac advokat iz Požarevca Slobodan Cvetanović kaže da je uložio žalbu zbog određivanja pritvora njegovom klijentu.

Slobodan Cvetanović

– Smatram da mom klijentu nije trebalo da se odredi pritvor jer razlozi za njegovo određivanje, jednostavno ne stoje. Istraga je mogla da se vrši u redovnom postupku, bez određivanja pritvora. Zbog toga uputio sam žalbu i nadam se, da će je sud prihvatiti i omogućiti mom klijentu da se brani sa slobode. Takođe, smatram da ne postoji krivično delo zašta se sumnjiči i tokom postupka dokazaćemo da smo u pravu – rekao je Savićev branilac poznati požarevački advokat Slobodan Cvetanović.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker