DOLIJALI: Policija je privela dvojicu osumnjičenih za vandalizam u požarevačkom vrtiću “Neven”

Policija je privela dvojicu vandala koji su sinoć provalili u vrtić Neven, iščupali kamere, presekli kablove i aktivirali protivpožarne aparate.

Jedan od privredenih je punoletan. Kod njih su pronađene dve kamere koje su sa sobom odneli. Obojica će biti ispitani, a o daljim postupanjima sa njima policija bi trebalo da se naknadno oglasi.

Iako su onesposobili šest kamera na objektu vrtića, nisu bili dovoljno vešti da unište memoriju, tako da je u otkrivanju počinilaca pomogao i snimak na kome, pretpostavka je, pomenuta dvojica stoje ispred sporednog ulaza u objekat.

Na osnovu snimka, može da se pretpostavi da je provala izvršena nakon 21 čas. Nakon upada, aktivirali su aparate za gašenje požara. Napravili su štetu u hodniku kod vešernice i kupatila. Kuhinja je, srećom, bila zaključana. Ušli su u centralnu prostoriju objekta i pričinili štetu prahom iz aparata.

Oni su iskoristili i jedan usisivač, a na delu gazišta isped izlaznih vrata u dvorište ispisali „GROBARI“.
Ništa iz unutrašnjosti vrtića nije ukradeno, osim dve kamere koje su skinuli sa spoljašnjih zidova i poneli sa sobom.
Pored toga što su bili dovoljno neoprezni da budu snimljeni kamerom, ostavili su i otiske obuće u svežem betonu kod sporednog ulaza.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker