GRADIŠTANSKI “MIRA I SLOBA”: Lepeza opštinskih zloupotreba u Velikom Gradištu-epizoda: Zloupotreba položaja (FOTO)

Večiti poverenik SNS-a u Velikom Gradištu Vladimir Štrbac još nije zvanično promovisan u naslednika Dragana Milića a već je krenuo njegovim stopama pokazujući da ga u politici zanima isključivo novac i lično bogaćenje, a ne interes građana i šire zajednice.

Foto: Privatna arhiva

Naime, Štrbac je koristeći svoju poziciju u SNS došao do informacija o ideji o početku gradnje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac koju je ministarka Mihajlović svečano najavila na sastanku sa predsednicima opština Braničevskog okruga u Velikom Gradištu, kao i o trasi te buduće saobraćajnice.

Ove informacije Štrbac je iskoristio za kupovinu zemljišta od neobaveštenih građana u Velikom Gradištu, na potes Ribarac gde treba da prođe buduća brza saobraćajnica. Trenutno to zemljište ne vredi mnogo ali kada se bude počelo sa sprovođenjem ovog projekta JP “Putevi Srbije” će morati da kupe zemljište od vlasnika koji imaju parcele na trasi budućeg puta. Tada će to zemljište vredeti mnogo više, a ako iskoristi svoje pozicije u SNS-u njegove parcele mogu biti kupljene i za veći iznos od realnog ili onog koji će biti plaćen ostalim vlasnicima, običnim smrtnicima.

Postavlja se pitanje: Odakle novac Štrpcu za kupovinu dva hektara zemljišta?

Verovatno od novca koji on i njegova supruga Jasmina Štrbac uzimaju od angažovanja na projektima koje opština Veliko Gradište radi u okviru prekogranične saradnje sa Rumunijom, a gde su naknade veoma “masne” a može dobro da se doglavi i sa strane raznim manipulativnim radnjama koje je Jasmina Štrbac dobro izučila jer se projektima prekogranične saradnje bavi godinama a imala je i dobrog učitelja – Zlatibora Mitića, koji sada vodi zelenu stranku u Gradištu, a za koju smo već ranije pisali da je rezervna partija Dragana Milića i Štrpca ako SNS propadne.

Budući da se Vladimir Štrbac sprema za budućeg predsednika opštine, a supruga mu je šef Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj u opštini Veliko Gradište, možemo samo pretpostaviti kako će se poslovi raditi kad njih dvoje preuzmu opštinu u svoje ruke na krilima SNS-a i kada počne urbanističko uređenje celokupnog zemljišta oko ove saobraćajnice i krene gradnja različitih sadržaja.

Ne sumnjamo da već sada imaju unapred razrađen plan za to, jer ne zovu ih džaba “Gradištanski Mira i Sloba”.

Klikom dole možete preuzeti linkove orginalnih dokumenata:

DOKUMENAT 1DOKUMENAT 2DOKUMENAT 3DOKUMENAT- 4

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker