IMA DA NAS ODERU: Evo koliko će poskupeti namirnice za vaskršnju trpezu!

Tradicionalno pred uskršnje praznike prodavci drastično dignu cene, a ove godine su najviše poskupeli meso i jaja, i to za oko 15 odsto, za sada!

Cena jaja već je povećana za oko 15 odsto, kilogram prasećeg pečenja skuplje je za 250 dinara, a sveže junetine za 100 dinara.

Iako je cena jaja na mnogim pijačnim tezgama već podignuta za po dinar ili dva, prodavci kažu da će biti još jedan krug poskupljenja sledeće nedelje, kada je udarna kupovina. Sada obična kokošja jaja koštaju između 11 i 15 dinara, u zavisnosti od veličine, dok su pred Uskrs najpopularnija bela jaja, koja su još skuplja.

– Bela jaja su do prošle nedelje bila od 12 do 15 dinara, a sada su 15 dinara manja, a 17 veća. Poskupeće sigurno još jednom pred sam Veliki petak. Možda odu i na 20 dinara, ali domaćice će ih i tada kupovati, jer ona najbolje primaju boju, a to je pred Uskrs najvažnije – kažu prodavci jaja na pijaci.

I u pojedinim pečenjarama cene su već skočile, i to za 250 dinara za kilogram prasetine, a u onima u kojima nisu kažu da će u narednim danima.

Za one koji se odluče da za Uskrs ne kupuju u pečenjarama nego da pazare sveže meso, pa da ga kod kuće spremaju sami, isto će se susresti sa poskupljenjem. Već sada za kilogram junetine treba odvojiti i do 750 dinara, a pre nekoliko dana ona je koštala oko 650 dinara. Situacija sa svinjetinom je malo povoljnija pošto meso od svinjskog buta nije poskupelo i kreće se od 420 do 450 dinara.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker