KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Gradištanski čelnici organizovali manifestaciju, a zaboravili da ukinu vanrednu situaciju

Naše pisanje da je sedamnaesta po redu manifestaciju “Dani cveća i meda“ održana iako je na teritoriji opštine Veliko Gradište još uvek na snazi bila vanredna situacija zbog pandemije korone, gradištanske čelnike pogodilo je kao grom iz vedra neba!

Opasna je ova korona, podmukla, nije se ni udostojila da im najavi da će da otputuje iz opštine, s obzirom da se bliži leto, a sa letom i početak turističke sezone, dolazak turista, nepoštovanje mera, distance, a opšte je poznato da je korona jedna ugledna i pristojna dama koja ne voli ni stiskavac a ni gužvu, a ponajmanje vrućinu. Kao i prošle godine, tako i ove sklonila se u svoj mali i miran kutak na ko zna kojoj čuki strpljivo čekajući da prođe leto. A kad leto prođe i jesen dođe…

Gradištanski čelnici setili se tek nakon pročitane objave da su zaboravili da ukinu vanrednu situaciju, koju su sami proglasili, pre organizacije manifestacije, pa su, kako samo oni umeju, nakon toga tiho i postiđeeno doneli odluku o ukidanju vanredne situacije na treitoriji opštine Veliko Gradište, uz obrazloženje “da su prestali razlozi njenog proglašenja”.

Navodeći da je ovakva odluka doneta na osnovu izveštaja Doma zdravlja o poboljšanju epidemiološke situacije i pada broja zaraženih u dužem periodu.

Podsetimo se, vanredna situacija na teritoriji opštine Veliko Gradište proglašena je 16. marta, nakon što je više uzastopnih dana beležen porast broja obolelih od Kovida-19.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker