MAJA GOJKOVIĆ: “Sigurna pobeda SNS u Kostolcu”

Velikim predizbornim mitingom u Hali sportova u Kostolcu koalicija okuplјena oko Srpske napredne stranke zaklјučila je glavni deo kampanje za lokalne izbore.

Pred više od 2 000 okuplјenih građana, od kojih su mnogi ostali ispred hale, članovima i simpatizerima koalicije „Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić“ obratili su se predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nebojša Selaković, Marko Đurić, potpredsednik Srske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, Slavica Đukć Dejanović, ministar bez portfelјa u Vladi Republike Srbije kao i Serdžo Krstanoski, nosilac liste naše koalicije na lokalnim izborima. Mitingu su još prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i Aleksandar Antić, ministar energetike, na mitingu su između ostalih prisustvovali predsednik IO SNS Darko Glišić, potpredsednik republičke skupštine Verolјub Arsić, gradonačelnik Grada Požarevca i predsednik Gradskog odbora SNS Požarevca Bane Spasović, predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić…

Serdžo Krstanoski podsetio je na napredak koji su Kostolac i Požarevac osetili za vreme perioda u kojem Srpska napredna stranka vodi naš grad. On je kao poseban primer istakao OŠ „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, koja je nakon obnove koju je finansirala Vlada Republike Srbije postala jedna od najbolјe opremlјenih u našoj zemlјi i istakao činjenicu da se u Kostolcu gradi novi blok Termoelektrane, što je najveća investicija u toj grani privrede u Srbiji, i nakom čega bi posao u EPS – u trebalo da dobije oko 500 radnika.

Marko Đurić istakao je da je period u kome Srpska napredna stranka vodi Srbiju imala klјučan doprinos na zaustavlјanje krize u koju je Srbija zapala i za postepeno oporavak, kao i za očuvanje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji.

Nikola Selaković istakao je da je 2017 godina znatno uspešnija za Srbiju, Kostolac i Požarevac nego prethodna zato što smo svi zajedno i složno radili na napretku našeg grada i Srbije. Selaković je rekao da građani Požarevca i Kostolca mogu sami da se uvere koliko je urađeno u prethodne dve godine koliko ulica i trgova i da se sete kako je bilo prethodnih godina. On je pozvao sve da 24. decembra izađu i glasaju za koaliciju okuplјenu oko Srpske napredne stranke, i time daju i svoj doprinos nastavku napretka našeg grada i Srbije. Selaković je istakao da su građani Srbije prepoznali energiju koju nosi Aleksandar Vučić i podržali politiku koju vodi. „Srbija je zemlјa koja teži članstvu u EU, ali i da istovremeno ne zaboravlјa na svoju tradiciju i običaje, i čuva prijatelјstvo sa svim prijatelјskim državama, pre svega sa Rusijom i Kinom. Srbija je danas poštovana država, i jedino kao takva može da se bori za ostvarenje svojih interesa“, rekao je između ostalog Selaković i pozvao sve da 24. decembra zaokruže broj 1 i podrže Srpsku naprednu stranku i koaliciju okuplјenu oko nje.

Maja Gojković, predsednica Skupštine Republika Srbije istakla je da nema ni malo sumnje da će 24. SNS pobediti na izborima u Kostolcu, i da je to najbolјi način borbe i za bolјu i uspešniju Srbiju. „Sve što je poslednjih godina urađeno u Kostolcu urađeno je u nadi da će se nastaviti sa stvaranjem novoga i lepšega, kao i da će to građani znati da cene“. Ona je dodala i da rukovodstvo Srpske napredne stranke ne dolazi u Požarevac  i Kostolac  samo u vreme izbora već da je stalno tu i da prati napredak u čitavoj Srbiji. Ona je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji zbog državnih obaveza i odlaska u Rusiju nije mogao večeras da bude u Kostolcu. Istakla je izgradnju novog bloka termoelektrane u Kostolcu, kao primer da Srbija teži članstvu u EU, ali i saradnji sa drugim državama, poput Kine iz čijeg kredita se finansira izgradnja novog bloka termoelektrane. Ona je najavila povećanje plata i penzija u 2018. godini i zahvalila se svim građanima koji su zajednički poneli teret obnove i oporavka Srbije.

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar inostranih poslova istakao je da se program koalicije oko SNS –  zasniva na stvaranju moderne i jake Srbije, koju niko neće moći da uslovlјava i ucenjuje. On je istakao da je cilј ulazak u EU da bi naši građani živeli bolјe, ali i da nikada i ne po koju cenu priznavanja nezavisnosti Kosmeta. Neće to uraditi ni po cenu uvođenja sankcija Rusiji, ne samo zato što je uvek pomagala Srbiju, već zato što je to pre svega u interesu Srbije. Na izborima koji se održavaju 24. decembra važno je nastupiti jedinstveno i pobediti u Kostolcu, jer je to prilika da se pogleda i da li smo slabiji ili jači nego ranije, a on je uveren da smo jači, istakao je Dačić.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker