VIRUS KORONA: Štab za vanredne situacije opštine Golubac doneo odluku

Štab za vanredne situacije opštine Golubac na sednici je doneo naredbu u cilju sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije COVID -19 na teritoriji opštine.

Naredbom je predviđen prekid rada Predškolske ustanove „ Lasta“, a zaposleni se stavljaju na raspolaganje opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Golupcu i Centru za socijalni rad.

Radno vreme ugostiteljskih objekata (hotela, restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata) je od 8:00 do 20:00 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 lica uz obaveznu udaljenost stolova od dva metra.

U pekarama i objektima brze hrane zabranjeno je konzumiranje hrane, a ulazak i boravak lica u objektu se ograničava uz obavezno održavanje rastojanja od najmanje 1,5 metara. Zaposleni u svim trgovinskim objektima dužni su da nose rukavice i zaštitne maske, a na ulazu treba da postave sredstva za dezinfekciju. Ulaz u objekat ograničiti u skladu sa površinom istog kako bi se omogućilo propisano odstojanje od 1,5 do 2 metra. Ova mera primenjuje se i na ostale ustanove gde se sakuplja veći broj lica (banke, pošte, apoteke, verske objekte).

U zgradi opštine zatvara se bočni ulaz, a na glavnom ulazu dežuraće lice iz Opštinske uprave koja odredi načelnik i koje će davati potrebne informacije i omogućavati ulaz samo u neophodnim situacijama. Opštinska uprava će omogućiti rad od kuće osobama starijim od 60 godina i teškim hroničnim bolesnicima.

Ukoliko su oba roditelja zaposlena u javnim preduzećima i drugim budžetskim korisnicima i imaju decu mlađu od 12 godina, jedan od roditelja može da radi od kuće, osim ako postoji neodložna potreba zaposlenog da dođe na posao.

Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“ otkazuje sve manifestacije i posete i bilo kakva okupljanja, a zaposleni su dužni da se stave na raspolaganje Crvenom krstu i Centru za socijalni rad.

Crveni krst i Centar za socijalni rad dužni su da u što kraćem roku popišu socijalno ugrožena lica starija od 65 godina na teritoriji opštine i naprave Plan snabdevanja istih sa namirnicama i lekovima. Osobe za kontakt su: Živadinka Čučković, sekretar OO Crvenog krsta Golubac, telefon 063/28-47-60 i Suzana Pavlović, Centar za socijalni rad, telefon 062/15-49-786.

Naredbom je zabranjen rad buvlje pijace, a na zelenoj pijaci pratiti situaciju uz redovno čišćenje i dezinfekciju prostora, odlažu se plaćanja komunalnih usluga penzionerima na blagajni KJP “Golubac“ do 30 dana, uvodi se dežurni telefon 012/678-128 koji će raditi svakog dana u vremenu od 7:00 do 20:00 časova, na koji stanovnici opštine Golubac mogu dobiti informacije kao i da podnesu eventualne prijave u cilju sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije COVID-19.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker