POČELE IZBORNE LAKRDIJE: Privremena uprava u Velikom Gradištu bez opozicije!

Grupa građana “Glas naroda” imala je odbornike u sada raspuštenoj skupštini u opštini Veliko Gradište, ali su u Privremeni organ uprave izabrani samo predstavnici vladajuće većine.

Opština Veliko Gradište je jedna od 64 lokalnih samouprava u kojoj je raspuštena skupština i uveden Privremeni organ. Predsedava dosadašnji predsednik opštine Dragan Milić, ali među članovima ovog organa nema predstavnika opozicione Grupe građana “Glas naroda”.

Grupa građana “Glas naroda” imala je odbornike u sada raspuštenoj skupštini, i prema zakonu, trebalo bi da ih ima i u Privremenom organu.

Privremeni organ u opštini Veliko Gradište čine, pored predsednika opštine u ostavci Milića, još dva članova iz tabora naprednjaka, jedan član SPS-a i predstavnik Slovačke nacionalne manjine iz Zelene stranke, rodom iz Rabrova, Milićeva desna ruka u lopovluku Zlatibor Mitić zvani Mita Srki. Inače, Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke je i jedan od vlasnika firme “Spider Serbia” koja na teritoriji opštine Veliko Gradište, obavlja komunalnu delatnost odnošenja smeća, i koja već godinama u saradnji sa predsednikom opštine u ostavci Milićem, teroriše građane ove opštine šaljući im javne izvršitelje!

Predsednik odborničke grupe građana “Glas naroda” Zlatko Šulović rekao je za “TPKNEWS“ da je njima pripadalo jedno mesto na osnovu rezultata na prošlim izborima.

– Mi smo na prošlim izborima bili treća izborna lista po rezultatima i nama je, po zakonu, pripadalo to jedno mesto u privremenom organu opštine Veliko Gradište. Po zakonu privremeni organ se formira srazmerno zastupljenosti u Skupštini, a umesto Grupe građana “Glas naroda”, ubacuju Zlatibora Mitića, iz Zelene stranke, kaja nije manjiska, sa obrazloženjem da je on Slovačka nacionalna manjina. Računa se kako je bio zastupljen na izborima, a ne ako prođe u drugu stranku. Čista zloupotreba Vlade Srbije i krešenje Zakona – , rekao je Šulović.

Smatra da je razlog za ovakvu odluku pokušaj da im se onemogući pristup dokumentima i uvid u odluke koje donose.

– Sada će oni moći uoči izbora, kada se deli novac, počinju radovi i slično, da rade bez ikakvog nadzora. Nećemo znati šta se dešava i moći će sve da im prođe i da rade jednostavno šta hoće – , kaže Šulović.

Šta će biti njihov naredni korak još uvek nisu sigurni.

– Videćemo šta ćemo preduzeti. Jedno je sigurno, uložićemo prigovor Upravnom sudu, i samim tim, izazvaćemo prolongiranje izbora, i poništenje istih – , objašnjava Šulović.

U svim opštinama Braničevskog okruga u kojima su raspuštene skupštine za predsednike privremenih organa izabrani su dosadašnji predsednici opština.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker