ZLOČIN U BOŽEVCU: Krvavi obračun komšija zbog međe i dalje pod velom misterije

U Boževcu kod Malog Crnića, 8. septembra prošle godine, banalna svađa na polju kukuruza završila se krvavom tragedijom.

Osumnjičeni Jagoš Rajić/Foto: Privatna arhiva

U svom ataru, oko podneva, 8. septembra prošle godine, ubijen je Ljubiša Stojadinović iz Boževca kod Malog Crnića, dok je traktorom pokušavao da izvadi betonski stub i završi svoj započeti posao. Ovaj slučaj ubistva još uvek nije rešen, a javnost je ostala zbunjena na koji način se krvavi pir odigrao.

Tokom obavljanja svog posla, prema rečima Ljubišinog sina, Mladena Stojadinovića, došao je osumnjičeni Jagoš Rajić (70) i nakon rasprave sa njegovim ocem, upucao ga vatrenim oružjem i ubio. Porodica Stojadinović uputila je žalbu na odluku da se osumnjičeni Rajić pusti iz pritvora i da se brani sa slobode.

– Pušten je kući pre nego što su saslušani svi svedoci u istražnom postupku, od kojih je jedan njegov prvi komšija i glavni svedok koji je javio gde se moj otac Ljubiša nalazio tog dana. On poseduje arsenal otužja, a ubistvo je izvršio iz pištolja za koji nije imao dozvolu, a verovatno poseduje još neko vatreno oružje. Jagoš tvrdi da je mog oca ubio u samoodbrani i da ga je moj otac posekao po ruci, a utvrđeno je i da je postojala mogućnost da je sam sebe posekao – rekao je sin ubijenog, Mladen Stojadinović.

Za vreme zločina nije bilo svedoka, a i tačno vreme nije određeno, ali na osnovu izjave osumnjičenog i policijskog zapisnika veruje se da se zločin odigrao malo pre 11:30 sati. Policiju je pozvao Jagoš Rajić i sačekao je njihov dolazak.

Policija je na licu mesta zatekla beživotno telo Ljubiše Stojadinovića, četiri čaure od pištoljskog metka, lovački nož, ali i krvavu jaknu.

Njiva na kojoj se desilo ubistvo

– Četiri metka su pogodila mog oca, a forenzički izveštaj kaže da su dva metka u grudima ispaljena dok je on ležao na zemlji. Svi krvavi tragovi su oko traktora i na njemu, tako da nema logike da je moj otac napao njega, bilo bi krvi mnogo dalje od mašine – rekao je Mladen i dodaje da osumnjičeni Jagoš nema nijedan dokaz za verifikaciju napada, osim njegove izjave da ga je Ljubiša Stojadinović napao i ranio nožem.

– Na dršci noža nađeni su Jagoševi otisci, a on je prvo izjavio da nije dirao nož, a onda je dopunio i izjavu i rekao da se ipak seća da je uzimao nož i da je hteo da ga “mom ocu zarije u grudi”. Takođe, mom ocu je pucano u glavu i u grudi, a ne u noge kako je to uobičajeno prilikom samoodbrane. Pritom metak ispaljen u glavu imao je pravac od nazad ka napred, što govori da je ispaljen dok je moj otac bio okrenut leđima – rekao je Mladen.

Prema izveštaju lekara-veštaka utvrđeno je da se u “apstraktnom smislu ne može do kraja isključiti mogućnost da se osumnjičeni zamahom desne ruke sa nožem naneo posekotinu na sopstvenoj levoj nadlaktici po tipu samopovređivanja”. Pištolj koji je nađen kod Rajića oduzet je i ustanovljeno je da je prilikom ubistva on imao alkohola u krvi.

– Meni je poznato da je Jagoš imao oružje jer je bio lovac, ali ja zaista ne znam koliko je on oružja imao, ali sam viđao neke od lovačkih pušaka i pištolja jer smo išli u lov. Viđao sam da drži pištolj u kući, ali ga nikada nisam video da nosi pištolj – izjavio je svedok u slučaju.

Kako navode meštani, ali i na osnovu prijava podnetih policiji, Jagoš Rajić i Ljubiša Stojadinović imali su sukob mesec dana pre ubistva kada su se posvađali na ulici i kada je Jagoš sa metalnom šipkom u rukama uputio pretnje ubijenom Ljubiši.

Ubijeni Ljubiša Stojadinović/Foto: Privatna arhiva

– Rekao mi je “Stoko jedna, šta ćeš ti tu” i da ne prolazim više njegovom ulicom. Presreo me je sa metalnom šipkom u rukama oko pola devet uveče. Nastavio sam dalje svojim putem, ali on me je izvesno vreme pratio i na kraju je odustao – prijavio je u avgustu ubijeni Ljubiša Stojadinović policiji.

Inače, osumnjičeni Jagoš Rajić je bio nasilan čovek, on je već proveo 11 godina u zatvoru zbog ubistva komšije sa kojim se posvađao oko međe, a istragom je utvrđeno da je ubijeni pretučen nasmrt drvenim kocem.

Jagoš je živeo sam jer je razveden, a materijalno je bio dobro obezbeđen, pošto je bio devizni pensioner. Njegov sin u okolini Berlina ima auto otpad i bavi se i gradnjom zgrada u saradnji sa jednim poznatim požarevačkim biznismenom, tako da koristoljublje oko njive nije bilo motiv ovog ubistva.

Osumnjičeni Jagoš Rajić pušten je da se brani sa slobode, nakon tri meseca pritvora. Odluku o njegovom puštanju doneo je Viši sud u Požarevcu 6. decembra 2019. godine.

(Tpknews.com/SD)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker