NAJSKUPLJA NEISPRAVNA ČESMOVAČA U SRBIJI: Katastrofalno stanje vodovodne mreže u opštini Golubac

Obraćamo se ovoga puta direktno građanima Golupca sa željom da im pomognemo da lakše shvate koja su njihova prava, a nasuprot tome koje su odgovornosti i obaveze lokalne samouprave prema građanima.

Logo

Trećina, pazite trećina sela u opštini Golubac nema u potpunosti ispravnu vodu, a dve trećine imaju svekodnevne probleme sa sistemom za vodosnabdevanjem. U nekim selima je toliko loš kvalitet vode da ona nije korisna ni kao tehnička a kamoli voda za piće. Na primer u selu Maleševu je katastrofalna situacija, voda je više blato nego voda. Meštani ovog sela muku muče godinama sa nedostatkom pijaće vode. Ovakvih primera je dosta I problemi se javljaju u svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Golubac. Sa druge strane u selu Kudreš urađen je novi bunar koji nažalost nije doneo spokoj meštanima tog sela. Prvo, bunar je kopan na dve strane sela, od prvog vodoizvorišta se odustalo zbog visoke koncentracije zagadjujućih supstanci u vodi a drugi je trenutno u upotrebi iako su i tu analize pokazale da voda nije dobra za piće. Da ne pominjemo što je ta promašena investicija koštala građane opštine Golubac silne novce! Ovakve i slične okolnolnosti su u praktično svim selima u opštini. Upozoravamo i građane Golupca kao i još nekoliko sela koji vodu dobijaju sa vodoizvorišta u selu Vinci da obrate pažnju na kvalitet koji im JKP Golubac isporučuje. Sistem za vodosnabdevanje u Vincima je u očajnom stanju, ništa od automatike u postrojenju ne funkcioniše, dozeri za hlorisanje vode ne funkcionišu pa se zapitajte zašto je voda „bela“. Jedan kompletni javašluk, tužna situacija koju niko ne želi da rešava.

Sa druge strane, ako uzmete u obzir sve ove propuste koje smo vam rekli, imate JKP Golubac pod rukodstvom „nervoznog“ direktora koji teroriše narod oko plaćanja vode. I vi, pošteni građani plaćate uredno vodu koju potrošite, a cena vode koju plaćate po kubiku je izuzetno skupa, konstantno raste i jedna je od najskupljih u Srbiji!

Zašto vam poštovani građani opštine Golubac sve ovo pišemo? Morate da znate da zakon kaže da ukoliko ne dobijate ispravnu vodu za piće ne morate ni da je platite. Na primer, jedan meštanin Ravnog sela kod Vrbasa (pročitajte vest na portalu N1), imao je dug od 3.000,00 dinara i JKP Vrbas ga je tužilo, naravno meštanin tog sela je dobio spor zbog toga što voda u tom selu nije ispravna za piće! Po nalogu suda oslobođen je plaćanja!

Znači, molim vas dragi sugrađani, saznajte koja su vaša prava. Nemojte da dozvolite da vas neko prevari, pogotovo polupismeni direktor, ne nasedajte na prinude i bahatost vlasti. Ukoliko ne dobijate ono što treba da platite, nemojte platiti. Račune dobijate kao da vam se isporučuje ispravna voda, ona takva treba da bude i tačka! Uostalom svaka mesna zajednica kao I svaki pojedinac može da ospori ispravnost vode, traži ispitivanja I ako je u pravu pravdu potraži na sudu. Apelujemo na vas da svoja prava potražite i u drugim slučajevima, jer ako već nešto skupo plaćate bar da znate zašto i po kom osnovu.

(Glas naroda Golubac)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Mi smo nabavili ruski prečišćivač vode Ambilife, makar da znam da deci dajem ispravnu vodu, pod uslovom da je imamo.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker