NOVA PREVARA PETROVAČKIH NAPREDNJAKA: Kućni prijatelj Pere Nedinića, Dragan Mandić iz Busura, pokušao da preuzme petrovački POKS!

Da naprednjaci kad je otimačina i grabež ništa ne prepuštaju slučaju, odavno je svima poznato. Funkcije, partijske i političke, su svakako preduslov da se dođe do „masnih“ tendera kako bi se preko sopstvenih firmi koje su kao po pravilu na papiru formalno vlasništvo nekog drugog, došlo do milionskih svota isisanih iz budžeta.

Milanče Aćimović-Zmaj i Duško Nedinić

Posle kraha „ljubavi“ između bivšeg demokrate i sadašnjeg predsednika skupštine opštine Petrovac na Mlavi Milančeta Aćimovića – Zmaja iz Šetonja i bivšeg SPO-ovca Dobrice Milosavljevića – Kepe iz Tabanovca, sa jedne strane, i predsednika opštine Petrovac na Mlavi Duška Nedinića i njegove naprednjačke svite sa druge strane, došlo je do opasnog zaoštravanja situacije između ova dva klana, kako na političnom, tako i na poslovnom planu. Dok je „ljubav“ trajala, preduzeće „Jović“ iz Šetonja koje se vezuje za Milančeta Aćimovića je radilo najviše poslova, od betonskih cevi, bandera, preko potkresivanja granja po poljskim putevima… ali je firma „Srmeks“ sa druge strane, radila više za naprednjačku stranu, pretežno neke druge poslove, asfaltiranje…

Međutim, posle sukoba naprednjaka sa vlasnikom firme „Srmeks“ jer, prema saznajima TPKNEWS-a, vlasnik „Srmeksa“ više nije želeo da dozvoli da ga naprednjaci deru i iskorišćavaju za lično bogaćenje, napredna SNS klika se dosetila da osnuje svoju firmu „Geo line DOO“ formalnog vlasnika Milana Paprice iz Petrovca na Mlavi koja se nasilno ugnezdila u većinu poslova koji se finansiraju iz budžeta opštine Petrovac na Mlavi ili iz sredstava republike. Pokušavajući da u potpunosti istisnu Aćimovića iz poluga poslovne i političke moći u Petrovcu na Mlavi, petrovački naprednjaci su pre nekoliko meseci pokušali da smene Aćimovića sa mesta predsednika skupštine opštine Petrovac na Mlavi ali je Aćimović na ključan sastanak doneo pregršt kompromitujućih dokumenata koji petrovačke naprednjake mogu teretiti za razna krivična dela, od pranja novca do nameštanja tendera…

Posebno se to odnosilo na brzometnu zimsku rekonstrukciju ulice Bate Bulića tj. pešačke zone u Petrovcu na Mlavi krajem 2016. i početkom 2017. godine gde su sprovedene brojne finansijske malverzacije, a za koje je Aćimović znao. Iako u ovome nije učestvovao, on je zahvaljujući svojoj funkciji i dostupnosti na vreme pokupio papire. Pomenuta rekonstrukcija pešačke zone je po hitnom postupku odrađena kako bi već od ranog proleća 2017. godine ozloglašeni petrovački advokat Pero Nedinić, otac predsednika opštine Petrovac na Mlavi Duška Nedinića, mogao ispred lokala koje je sudskim mahinacijama oteo starosedelačkoj petrovačkoj porodici Milošević, preciznije, Branku Miloševiću –Kekici, da postavi letnju baštu kafea „Nostalgija“ koji je otvorio u Kekicinim lokalima.

Ova situacija je u potpunosti razbesnela vođe Srpske napredne stranke u Petrovcu na Mlavi pa su, uvidevši da će frontalni obračun sa Aćimovićem i Milosavljevićem ići malo teže, krenuli zaobilaznim putem koji je Aćimović na vreme prozreo i uspostavio kontakte sa delom petrovačke opozicije ali i preko funkcije predsednika skupštine opštine ostvario uticaj na svog zamenika, socijalistu Dragana Marinkovića takođe iz Šetonja, čime je petrovački SPS praktično podeljen na dve struje, jednu koja podržava Duška Nedinića i koju predvodi Radiša Dragojević i drugu, koja je više uz Aćimovića, i koju predvodi Dragan Marinković.

Kako bi što više otupeli oštricu uticaja Aćimovića i Milosavljevića, petrovački naprednjaci su, između ostalog, smislili plan da ovu dvojicu uporedo sa poslovnim, oslabe i na političkom planu. S obzirom da su shvatili da je iz Aćimovićevih ruku teško oteti lažni petrovački odbor Demokratske stranke koji je preko Zorana Đorđevića iz Tabanovca u rukama Aćimovića i Milosavljevića, odlučili su se da za početak, ako ništa drugo, preuzmu odbor Pokreta obnove kraljevine Srbije – POKS. Za pronalaženje čoveka od poverenja koji bi preuzeo kormilo petrovačkog POKS-a pobrinuo se upravo predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić preko svog oca Pere Nedinića. Pero je tako za ovu funkciju osmislio svog dugogodišnjeg prijatelja Dragana Mandića iz sela Busur koji inače, porodično, nikakve veze nema ni sa kraljevinom niti sa takvom ideologijom i ikonografijom.

Takođe, Mandić je već član SNS-a ali će verovatno, izvodeći fintu za Nediniće, tu stranku napustiti. U tom cilju Mandić već neko vreme pušta probne balone pričajući u javnosti kako je od strane SNS-a izigran na proteklim izborima za savet mesne zajednice u Busuru gde je lokalni SNS, prema njegovim rečima, umesto njegove liste podržao listu dugogodišnjeg preletača iz stranke u stranku, Busurca Zorana Tomića. Međutim, prava istina je bila da je Mandić tada ustvari bio samo drugo lice iste medalje, naprednjaka, da bi se seosko biračko telo zbunilo, u čemu su naprednjaci u Busuru i uspeli.

Istražujući duboke veze porodica Nedinić i Mandić, TPKNEWS je došao do saznanja da je svojevremeno, kada je svastika Dragana Mandića učinila teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, advokat Pero Nedinić uspeo je da na drugostepenom sudu u Požarevcu preko svoje prijateljice koju je često dovodio u vikendicu kod banje Ždrelo, tadašnje predsednice Okružnog suda u Požarevcu Svetlane Gaco, oslobodi pomenutu ženu krivice, a svota izdvojena za ovakvu presudu se samo može naslućivati. Priča se da seže i do nekoliko desetina hiljada evra.

Inače, navedenu vikendicu kod banje Ždrelo Pero Nedinić je raznim mahinacijama oteo od građevinskog preduzimača iz Oreškovice kod Petrovca, Milana Damnjanovića zvanog Bosanac, o čemu je TPKNEWS takođe pisao.

Što se tiče Dragana Mandića, reč je o bivšem gastarbajteru koji je jedno vreme radio u Francuskoj, da bi kasnije prešao u Švajcarsku, a onda u Srbiju. O njemu kolaju priče da se i on bavio mutnim poslovima u inostranstvu i da je zbog sukoba sa organima ovih zemalja morao u punoj radnoj snazi da se vrati u Srbiju. I sa kim se u Srbiji po povratku zbližio? Pa sa sličnim sebi, Perom Nedinićem.

TPKNEWS je na ovu temu još saznao da je upoznavanju Nedinića i Mandića kumovao poznati petrovački lažov, kockar, alkoholičar i prevarant, stric Dragana Mandića, Stojan Mandić, koji je već više desetina godina lični prijatelj advokata Pere Nedinića i bivšeg inspektora Božića zvanog Božon, sada pripravnika u advokatskoj kancelariji Nedinić u kojoj je za sada „na svom mestu“ jedino advokat Stević, dok ga pomenuti dvojac Nedinić – Božić ne iskvare.

Ovaj sitni šićardžija, takođe bivši proterani francuski gastarbajter, pomenuti Stojan Mandić, u petrovačkoj čaršiji je poznat kao potrčko porodice Nedinić koji za njihove sitne usluge po gradu širi ponekad monstruozne laži i ogovara svakoga ko se sa Nedinićima ne slaže, ali i ko se ne slaže sa lokalnom i globalnom naprednjačkom politikom, čuvajući tako njihove pozicije.

Kako će na sve ovo reagovati tandem Aćimović – Milosavljević kojima naprednjaci uporno ispod nogu izvlače tepih kako bi ih oborili na pod, za sada je nejasno. Imajući u vidu poslednja dešavanja u Srbiji, sigurno je da će i dalje pokušavati da se distanciraju od naprednjaka uspostavljajući kontakte sa petrovačkom opozicijom, dok će se do sledećih lokalnih izbora zakazanih za 2024. godinu držati tih istih naprednjaka, ukoliko to bude bilo moguće. Po gradu Petrovcu kruže priče da nijedna od četiri ozbiljne opozicione grupacije, SOP Nebojše Vlajića Bosanca iz Velikog Laola, Narodna stranka profesora fizičke kulture Dragana Stajića Gacija, Stranka slobode i pravde Saše Tomića iz Kamenova i Udruženje građana „I mi se pitamo za Petrovac na Mlavi“ Zorana Jovića iz Petrovca, nisu spremni da pod svoje okrilje prime na led stavljene Zmaja i Kepu. Isto važi i za petrovačke „Dveri“ koje je od skoro preuzeo ugledni Petrovčanin Momir Moca Zdravković. Zdravković je, saznajemo, po kuloarima takođe demantovao mogućnost prihvatanja Aćimovića i Milosavljevića.

Sve ovo verovatno i nema nekog posebnog uticaja, prevashodno iz razloga jer navedena dvojica u svojim selima Šetonje, odnosno Tabanovac, ali i po ostalim selima, mogu na sledećim izborima računati na najmanje dva mandata, po jedan za obojicu, a možda i više, te se vrlo lako mogu naći u ulozi tzv. „klackalice“, čega su u šarolikoj petrovačkoj političkoj sceni, mnogi svesni.

Sve u svemu, petrovačku političku javnost čekaju burni meseci, a kako će se sve dalje razvijati, ostaje da se vidi.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. da li redakcija tpk moze da odgonetne sta bi mogao da bude razlog da skoro ni na jednu vest iz Petrovca nema komentara
    da li su u pitanju netacne vesti, portal koji ne prati niko iz Petrovca, nebitne i neinteresantne teme, sveopsta zavera politicara i naroda uz uzajamno razumevanje ili nesto sasvim drugo
    da nisu Petrovac i petrovcani pokupili severnokorejski virus iz susedne opštine
    interesantno zar ne

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker