POČINJE BUNA PROTIV MAFIJE! Okupljanje ispred policijske stanice u Novom Sadu

Novosadske ekološke i građanske organizacije pozivaju na protest koji je zakazan za četvrtak 28. jula u 19:00 sati ispred policijske stanice u Papa Pavla 46. u Novom Sadu.

Foto: Logo

“Novi Sad je na protestu 21. jula ispred Skupštine AP Vojvodine, odgovorio jedino kako je znao – hrabro i solidarno, a SNS mafija je još jednom pokazala svoje pravo lice celoj Srbiji.

Privatni batinaši potpomognuti kordonom policije gazili su žene i penzionere. Znaj da će gaziti sve nas, jednog po jednog, ako im sada ne odgovorimo.

Bahatost privatnog obezbeđenja je bio odgovor gradonačelnika na uredno prijavljen zahtev za obraćanjem odbornicima Skupštine Grada Novog Sada, a u vezi sa skandaloznim GUP-om koji je tog dana bio na izglasavanju. Kolenom na vrat i lisice koje na ruke stavlja privatno obezbeđenje odgovor je gradske vlasti na borbu za grad po meri čoveka.

Batinaši i policija predstavljaju i brane mafiju koja vodi ovu državu, a za koju očigledno zakoni ne važe! Ovo ne sme proći bez odgovora svih ljudi kojima je do Novog Sada i Srbije stalo.

Naš zahtev je jedan i jasan – da Sektor unutrašnje kontrole MUP-a i Tužilaštvo procesuiraju sve batinaše koji su kršili zakon tokom protesta 21. jula, a Zaštitnik građana pokrene postupak kontrole postupanja lica iz privatnog obezbeđenja. Mi ćemo ponuditi neoborive dokaze – snimke i fotografije nastale tokom događaja ispred Skupštine APV.

I zato svi vi, kojima je dosta da gledate kako bahata vlast bije i gazi goloruke građane, dođite na skup na kojem počinje buna protiv mafije!

Okupljamo se u četvrtak 28. jula u 19:00 ispred policijske stanice u Papa Pavla 46.”, navodi se u saopštenju novosadskih ekoloških i građanskih organizacija.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker