ISTA OSOBA U SVIM MALVERZACIJAMA: Kako i ko je uništio industrijski gigant “ŠIK Kučevo”

Mnogi kučevljani se nerado sećaju vremena kriminalnih privatizacija koje su uništile privredu Kučeva i mnoge porodice zavile u crno. Starije generacije se sećaju kučevačkih giganata poput ZVIŽD-a, ŠIK-a, UP Partizan i drugih.

Devastirani industrijski gigant “ŠIK-Kučevo”

Nažalost od svih ovih giganata danas samo pravni sledbenici Ugostiteljskog Preduzeća Partizan koliko, toliko posluju odnosno privređuju a grad Kučevo je i dalje prepoznat po hotelu RUDNIK, bez obzira šta ko mislio i pričao, to su vidljive činjenice.

Na insistiranje naših čitalaca koji su nam i dostavili određene podatke pisaćemo o propadanju Šumsko-industrijskog kombinata “ŠIK-Kučevo”. Mnogi kučevljani misle da znaju dosta o propasti koja je zadesila opštinu Kučevo uništavanjem privrede koja je dovela do drastičnog smanjenja broja stanovnika, videćete da je istina, kako je šest stotina radnika ostalo bez posla, dobro sakrivena i krije se od građana godinama.

Dejan Lučić kaže, „Ako želiš da saznaš istinu, samo prati tokove novca“. Mi nismo u mogućnosti da pratimo tokove novca ali zahvaljujući našim čitaocima možemo pratiti upliv jedne osobe u svim transakcijama u poslednjih dvadeset godina od vremena devedesetih kada je ŠIK devastiran, pa sve do današnjih dana kada ŠIK više ne postoji. Dakle gde god da se obavljala neka transakcija vezana za ŠIK, tu se pojavljuje mnogima poznata osoba, Siniša Brsanović iz Duboke po zanimanju, kako se predstavlja, tehnolog mašinstva.

Počnimo od početka. Siniša Brsanović dobija posao u ŠIK-u zahvaljujući svom ocu Tomislavu Brsanoviću i ubrzo, pošto je neradnik ali sklon izazivanju sukoba i podela, ubeđuje veliki broj radnika da ga izaberu za predsednika Sindikata. Kao sindikalac i revolucionar ubeđuje radnike da štrajkuju, šalje dopise Vladi RS, poziva na neposlušnost, proziva i kriminalizuje rukovodstvo, šalje anonimne prijave, preti istražnim organima a sve vreme sarađuje sa tadašnjim rukovodstvom opštine Kučevo, Goranom Milojevićem, predsednikom SO Kučevo i Brankom Jankovićem predsednikom IO SO Kučevo.

Interesantna je njegova izjava kao člana Upravnog odbora ŠIK-a iz redova radnika, citiramo: “U upravnom odboru nema nijednog radnika”. U pravu je bio nesrećnik jer je sam neradnik i lenština. Na navedeni način Siniša Brsanović dovodi ŠIK do potpunog kolapsa.

Nakon pokretanja postupka privatizacije ŠIK-a od strane Agencije za privatizaciju Siniša Brsanović učestvuje u prodaji kao član tenderske komisije u svojstvu savetnika direktora i predsednika sindikata. ŠIK kupuje nemac Hartman ali kada je video sa kim i sa čim ima posla beži glavom bez obzira i ubrzo se pokreće stečajni postupak. Imovinu ŠIK-a iz stečaja kupuje Đorđe Nicović u vreme predsednikovanja opštinom Kučevo Zorana Milekića, bliskog rođaka Siniše Brsanovića.

Posle pompeznih obećanja Milekića o ponovnom pokretanju proizvodnje, gotovo desetak godina se ništa ne dešava, kad gle čuda, na lokalnim medijima objavljuje se vest da je ŠIK prodat a da je posrednik u prodaji, pogodite ko, Siniša Brsanović, sada u svojstvu savetnika za investicije predsednika opštine Vladimira Stojanovića.

Naravno ni od ove investicije nije bilo ništa, kao ni od priča o velikom prosperitetu jer je svima jasno da je u vreme vlasti Zorana Milekića Kučevo tonulo a njegovi nesposobni rođaci su se bogatili.

No, pustimo sad Milekića, postavlja se pitanje da li je neko poput Siniše Brsanovića koji je učesnik u uništavanju ŠIK-a sposoban i pozvan da poboljša ekonomsku situaciju pa i u delu onoga što je ostalo od ŠIK-a? Logično da nije, zato odgovor na pitanje zašto se Siniša Brsanović pojavljuje kao učesnik u svim transakcijama vezanih za ŠIK u poslednjih dvadeset godina, ostavljamo građanima Kučeva da prosude sami.

Jedan komentar

  1. Ovo nema veze sa istinom. Ja sam bivši radnik ŠIK-a ,i mogu da kažem da su ovo čiste izmišljotine,ŠIK su upropastili bivši direktori koji su ostavili milionske dugove iza sebe. Siniša je bio samo predsednik našeg sindikata a sve odluke smo donosili zajedno.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker