STRAVIČNO: Zbog NATO bombardovanja u Srbiji sve više obolelih od kancera

Maligne bolesti u Srbiji su zbog NATO bombardovanja tri puta češće nego u svetu – na 100.000 stanovnika bude registrovano 5.500 obolelih od različitih vrsta karcinoma, dok u drugim zemljama taj broj iznosi 2.000, tvrdi srpski neurohirurg Danica Grujičić.

Grujičićeva, koja je načelnik neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije, navodi da je od 2002. godine samo od leukemije smrtnost povećana za 139 odsto.

Ona ističe da su tumori, osim što se sve češće javljaju, i agresivni, te da je to razlog što se stanovnici Srbije nalaze u vrhu Evrope po smrtnosti od malignih bolesti.

Prema rečima Grujičićeve, broj obolelih od karcinoma u Srbiji svake godine raste za dva odsto, dok u svetu ta cifra iznosi 0,6 odsto.

Ona napominje da je bombardovanjem Srbije NATO počinio ekocid i da bi Srbija trebalo da formira nezavisnu komisiju stručnjaka, koja bi imala na raspolaganju odgovarajuću laboratoriju i tačno navela šta je zagađeno uranijumom tokom bombardovanja.

Jedan od najboljih srpskih neurohirurga smatra da je NATO imao genocidne namere da zagadi životnu sredinu, jer je namerno gađao hemijska postrojenja.

Grujičićeva kaže i da je u porastu broj obolelih od autoimunih bolesti o kojima niko ne govori, te da se sve veći broj parova leči zbog steriliteta.

“Mladima kojima smo ostavili ovakvu zemlju i sve probleme sa kojima se susreću, ostavili smo i probleme o kojima ne smemo da pričamo i za koje ne smemo da tužimo zlikovce koji su ih stvorili”, naglašava Grujičićeva za “Večernje novosti”.

Ona navodi da su naleti NATO avijacije potrošili kiseonika, koliko sva živa bića u Srbiji potroše za 50 godina, a iz prirodnog ležišta izbačeno je oko 3,8 milijardi kilograma zemlje.

“Sad se pitajte odakle ovoliko klizišta. Samo tri tone žive je otišlo u Dunav…”, rekla je Grujičić.

TPKNEWS/Srna

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker