FAKTOR PLUS: Veliki pad SNS-a i Milićevog kredibiliteta i popularnosti u opštini Veliko Gradište

Trenutno stanje u opštini Veliko Gradište je pod snažnim uticajem predstojećih lokalnih izbora naredne godine.

Naprednjaci, kao što je poznato, pokušaće pred izbore svojim akcijama i delovanjem izvršiti uticaj na birače i javno mnenje kako bi preokrenuli trenutnu situaciju u njihovu korist. Međutim, uočava se naglašena nezainteresovanost kod građana što ukazuje, da bi se opština Veliko Gradište mogla suočiti sa izraženom apstinencijom na narednim lokalnim izborima.

Portal www.tpknews.com prošle nedelje je na svojoj Fejsbuk stranici sproveo anketu “Da li ćete opet glasati za Milićevu naprednu SNS ekipu?” sa ciljem da ispita stav javnog mnjenja o podršci SNS-a na predstojećim lokalnim izborima u opštini Veliko Gradište.

Anketu je popunilo 301 građana, a rezultati su sledeći:

38% građana odlučilo je da ponovo da podršku SNS-u i Milićevoj ekipi, dok je 62% građana odlučilo da neće da im da svoje poverenje.

S obzirom da je na prethodnim izborima SNS na čelu sa Milićem, na imao apsolutnu većinu, za ovakav trenutni stav javnosti pred narednim predstojećim lokalnim izborima postoji više razloga. Postojeća vlast na svim nivoima koju čini Srpska napredna stranka u opštini Veliko Gradište nije uspela da od poslednjih lokalnih izbora do danas u bilo kom segmentu poboljša stanje u društvu. Najvažnije područje gde su građani očekivali promene i poboljšanje je ekonomsko socijalno stanje u opštini. U ovom trenutku kao i ranije ekonomsko-socijalno stanje u opštini je teško i složeno te se ne naziru promene na bolje. Kod građana to izaziva podozrenje i odbojnost prema vladajućoj političkoj strukturi, a takođe i prema Srpskoj naprednoj stranci.

SNS glasači su okrenuli leđa Miliću i vladajućoj koaliciji Srpske napredne stranke u opštini Veliko Gradište, tako su im lojalni ostali veoma mali broj građana najčešće članovi stranačkih organa.

Verovatno, brojni deo glasačkog tela će na narednim lokalnim izborima kazniti Srpsku naprednu stranku u opštini Veliko Gradište zbog krajnje dosadašnje neprimerene retorike njihovog lidera u Gradištu Dragana Milića. Građani su zasićeni svim dosadašnjim obećanjima i sada traže od lokalnih političara da nastupaju sa realnim stavovima i da nude rešenja za probleme umesto praznih obećanja.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker