PEH GLUMCA NARODNOG POZORIŠTA: Bane Vidaković sa slomljenom rukom odigrao celu predstavu

Drugog dana na Glumačkim svečanostima u Požarevcu, i pored peha glumca Baneta Vidakovića, sa zakašnjenjem od sat vremena,odigrana je predstava „Ivanov“ u izvođenju beogradskog Narodnog pozorišta.

Naime, sat vremena pre početka predstave Bane Vidaković sa svojim kolegom Predragom Ejdusem hteo je da izvrši poslednju probu pred nastup. Prilikom penjanja na binu Vidaković se okliznuo na stepenište. Prilikom pada Vidaković se, da bi izbegao pad na glavu, svom težinom dočekao na šake i tom prilikom zadobio višestruki prelom leve šake. Šaka mu je veoma otekla i on je uz velike bolove rekao svojim kolegama šta se desilo.

Odmah je pozvana Hitna pomoć da dođe na licu mesta kako bi glumcu ukazali pomoć. Pošto su kola Hitne pomoći kasnile, organizatori su odlučili da Vidakovića odmah prebace u Hitnu pomoć, koja se nalazi u neposrednoj blizini požarevačkog CZK.

– Kada smo ušli u Hitnu pomoć, dvadesetak pacijenata su čekali na red. Oni su prepoznali poznatog glumca i odmah ga pustili kod lekara. Lekar je pogledao Banetovu šaku i uputio ga u bolnicu da snimi ruku i na dalji tretman povređene šake – priča Vidakovićev pratilac. Snimkom je utvrđeno da je šaka glumčeve leve ruke na nekoliko mesta polomljena, ali da su, srećom, svi prelomi u istoj ravni i da nijedna koščica nije probila meko tkivo šake. Dežurni ortoped je hteo Vidakoviću da stavi gips ali on se usprotivio rekavši da mora da održi predstavu. Zbog toga mu je stavljena gipsana longeta sa preporukom da odmah, nako povratka u Beograd, ode na neku ortopedsku kliniku, kako bi mu se povreda dalje sanirala.

Po povratku Vidakovića u pozorišnu salu predstava Ivanov sa sat zakašnjenja je počela u kojoj je, iako teško povređen i pod bolovima, Vidaković maestralno odigrao svoju ulogu. Zbog toga je od strane žirija publike nagrađen titulom glumcem večeri, dok ga je za svoju požrtvovanost požarevačka publika nagradila frenetičnim aplauzom. Prilikom dodele nagrade Vidaković nije želeo ništa da kaže o njoj, već se samo se okrenuo, podigavši povređenu ruku, izvinio publici zbog nepredviđenog kašnjenja. Za taj gest dobio je višeminutne ovacije.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker