OD 1. JANUARA ČUVAJTE FISKALNE RAČUNE: Država na lutriji deli stanove, tablete,kola, putovanja…

Građani Srbije mogu već od 1. januara da počnu da skupljaju fiskalne račune kako bi učestvovali u nagradnoj igri koju organizuje država i kao glavnu nagradu osvojili stan u Beogradu.

Foto: Zorana Jevtić

Prvi krug biće završen u martu, kada se očekuje i izvlačenje nagrada. Do kraja 2017. biće najverovatnije održana još dva kruga nagradne igre, a sve u cilju podsticanja borbe protiv sive ekonomije i podizanja svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa.

Kako navode u Vladi Srbije, stanovi, kao glavna nagrada, već su obezbeđeni.

“Najveći deo novca izdvojila su javna preduzeća koja imaju dobit, tako da je prvi ciklus nagradne igre pokriven. Izvesno je da ćemo kao nagrade imati, pored stana, i nekoliko automobila, i to najverovatnije “fijat 500L”, porodična putovanja na Zlatibor, staru planinu i još neke destinacije u Srbiji, kao i mnogobrojne manje nagrade, telefone, tablete, televizore, vaučere za kućne aparate, hranu i slično.

Takođe, najverovatnije ćemo obezbediti i put u Njujork”, objašnjava izvor i dodaje da je ipak fond nagrada nešto manji nego što se u prvi mah planiralo.

Vlada Srbije bi ove nedelje trebalo da usvoji zaključak o preciznim pravilima nagradne igre i ona će najverovatnije javnosti biti predstavljena u petak, na drugoj nacionalnoj konferenciji “Izlaz iz sive ekonomije” Američke privredne komore i NALED. Organizatori nagradne igre su Vlada, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i NALED.

TPKNEWS/Blic/Slađana Gavrić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker