ZA POPOVE IMA, ZA MEDIJE POTROŠENE U KAMPANJI: Grad Požarevac odvaja 5,1 milion dinara za crkve!

Grad Požarevac raspisao je Konkurs za sufinansiranje programa-projekata crkava i verskih zajednica sa područja Grada u 2021. godini a sredstva u iznosu od 5,1 miliona dinara obezbeđena su iz budžeta grada.

Ilustracija

Pravo podnošenja prijave za sufinansiranje programa-projekata imaju crkve ili verske zajednice čiji se objekti nalaze na području grada i naseljenih mesta koja teritorijalno pripadaju području grada Požarevca ili je planirana njihova izgradnja.

Sufinansiranje programa-projekata po ovom konkursu odnosi se na program izgradnje, verskih hramova i objekata, obnovu i održavanje verskih hramova i objekata, zaštitu i brigu o verskim objektima od izuzetnog istorijskog, nacionalnog i kulturnog značaja.

Aktivnosti obuhvaćene programom realizuju se do kraja kalendarske godine. Obrazac prijave na Konkurs dostupan je na na sajtu grada pozarevac.rs, a može se preuzeti u pisarnici Gradske uprave.

Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“, odnosno do 13. aprila. Na listu, učesnici konkursa imaju pravo prigovora Komisiji u roku od 8 dana od dana objavljivanja liste. Po prigovoru odlučuje Komisija. Odluku o izboru programa-projekta donosi Gradsko veće grada Požarevca, a gradonačelnik grada Požarevca zaključuje ugovor kojim se uređuju međusobna prava, obaveze i odgovornosti ugovornih strana.

Podsetimo, Grad Požarevac je 19. januara raspisao konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, televizijske, internet medije i novinske agencije za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Požarevca u 2021. godini.

Međutim, u međuvremenu je stigla direktiva iz vrha stranke SNS-a u Štab požarevačkih naprednjaka da su zaduženi za kampanju na lokalnim izborima u Zaječaru, a to ujedno znači da snose i sve finansijske troškove kampanje. Tako da su požarevački čelnici, pod izgovorom da državna pomoć koja podleže obavezi prijave, ne može se dodeliti pre nego što Komisija da mišljenje odnosno donese rešenje kojim se ocenjuje usklađenost sa pravilima o dodeli državne pomoći, poništili su konkurs i preusmerili su novac koji je bio opredeljen za medije, u finansiranje kampanje u Zaječaru.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker