DA NIJE SMEŠNO, BILO BI TRAGI KOMIČNO: Lokalnoj samoupravi opštine Veliko Gradište dodeljeno nacionalno priznanje za najbolju opštinu u Srbiji!

U Matici srpskoj u Novom Sadu u utorak je opštini Veliko Gradište, kao najboljoj lokalnoj samoupravi, svečano dodeljeno nacionalno priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije.

Foto: Media Invent

Nagradu je u ime opštine, primio predsednik, Dragan Milić, a opština Veliko Gradište je, na predlog poslovnih partnera i medija, za ovo prestižno priznanje nominovana u društvu najistaknutijih ličnosti i kompanija Srbije.

Nagradu u vidu plakete i statuete sa likom Kapetana  Miše, umetnički rad Ljubiše  Mančića, akademskog vajara iz Beograda, primili su i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Republike Srbije, za doprinos afirmaciji Srbije, izgradnji i jačanju prosperiteta, Kompanija NIS a.d. Novi Sad, kao najbolja kompanija u Srbiji, opština Gornji Milanovac za značajan doprinos razvoju lokalne samouprave u Srbiji, Jadranka Jovanović, primadona i umetnica, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, za afirmaciju  muzike i srpske umetnosti u svetu, Radio Beograd – drugi program za 60 godina rada i očuvanje kulture i umetnosti, Branko Stanković, novinar i urednik RTS, autor emisije “Kvadratura kruga“, za lepotu izraza i visoku društvenu odgovornost kao i još osamnaestoro stvaralaca, kompanija, brendova, institucija i ustanova, koji su se istakli rezultatima na polju privrednog i društvenog stvaralaštva iz čitave Srbije.

Foto: Media Invent

Opština Veliko Gradište primila je ovo priznanje i 2014. godine kao najbolja lokalna samouprava Braničeva i Podunavlja. Kako je rekao predsednik opštine na sastanku sa direktorima javnih preduzeća i ustanova i rukvodiocima lokalne samouprave, održanom povodom prijema nagrade, “ovo je podsticaj da radimo bolje i više i damo svoj maksimum“.

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se od 2000. godine u Srbiji, a od 2016. godine i u Republici Srpskoj i BiH i nosi ime čuvenog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka.

Foto: SOVG

Priznanja su dodeljena u okviru Projekta „Put ka vrhu“, koji uz logističku podršku Privredne komore Srbije, realizuju Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu, Beogradski Univerzitet i RTV Vojvodine.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker