UPOZORENJE METEOROLOGA: U sredu stiže sneg u Braničevskom okrugu, a sa njim i prava zima

U toku noći utorak na sredu i u sredu, 28. novembra, formiraće se snežni pokrivač na severozapadu oko pet centimetara, u ostalom delu zemlje od 10 do 15 centimetara, a u planinskim predelima i na istoku i više, upozorio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom. Tokom dana u planinskim predelima kiša će preći u susnežicu i sneg, a tokom noći ka sredi, uz dalji pad temperature i u nižim predelima.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni. Jutarnja temperatura od 4 do 9 stepeni, najviša dnevna od 6 do 12 stepena. U Braničevskom okrugu će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, severni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, od 6 do 8 stepena.

Uveče i tokom noći, uz pad temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg. U sredu hladno sa snegom, i umerenim i jakim severozapadnim vetrom, uz formiranje snežnog pokrivača.

U četvrtak i petak vrlo hladno, uz slab i umeren jutarnji mraz i dnevnom temperaturom oko ili malo iznad nula stepeni, moguće provejavanje slabog snega.

Vetar u skretanju na jugoistočni, u petak u pojačanju. Zatim do kraja perioda toplije, umereno i potpuno oblačno, u pojedinim danima mestimično sa kišom.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker