DUGA TRADICIJA: “Alaske večeri” u Velikom Gradištu okupile brojne ribolovce, kulinare i posetioce (FOTO)

Ovogodišnje, 57. izdanje dvodnevnih “Alaskih večeri”, na Dunavu u Velikom Gradištu okupilo je brojne ribolovce, kulinare i posetioce.

Foto: TOVG

Prvog dana su najpre najmlađi pecaroši podigli zastavu manifestacije, a potom je usledilo takmičenje u lovu na soma. I, ukupno je upecano 93,5 kilograma, a najbolji u konkurenciji 22 takmičara bio je Pavle Krstić, sa ulovom teškim 1.450 grama. Drugo mesto zauzeo je Bogdan Perić sa 935, a treće Isak Čoković sa 845 grama.

Drugi dan, u gradskom parku na Dunavskom keju, obeležilo je nadmetanje u kuvanju riblje čorbe. U konkurenciji 120 takmičara ne samo iz Braničevskog, već i okolnih okruga, za najbolju je proglašena đakonija ekipe iz Šuvajića.

Ribljom čorbom koju je za sve namernike spremila ekipa “Srbija šuma” gostili su se i posetioci, dok su vredne članice udruženja žena “Topolovčanke” servirale – girice.

Tokom ove tradicionalne manifestacije, koja je izostala samo tokom nedavne pandemije, nisu bili zapostavljeni ni najmlađi, pa je za njih organizovana besplatna vožnja fijakerima. Kočijaši su, zauzvrat, od lokalne Turističke organizacije nagrađeni peharima i poklonima.

MANIFESTACIJE

Pored “Alaskih večeri”, koje su najstarija manifestacija koja se održava na području Velikog Gradišta, publiku u ovaj deo Srbije privlače i “Pasuljijada” – u čast čuvene sorte pasulja “gradištanac” – te smotra turističkog filma SILAFEST, Gitarijada i poetski “Ramski sutoni”, podno Ramske tvrđave.

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker