17. PROTEST U CENTRU BEOGRADA: Šešelj pokušao automobilom da pregazi demonstrante, uz psovke! (VIDEO)

Okupljanje učesnika 17. protesta “Protiv diktature” počelo je ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas posle 18 časova.

Tanjug javlja da je manja grupa učesnika protesta blokirala izlazak s parkinga ispred parlamenta i ne dozvoljava poslanicima da kolima “izađu” na bulevar.

Kolima je prošao samo lider SRS Vojislav Šešelj, čiji je saradnik izašao iz kola i “napravio” put te se lider radikala u automobilu odvezao sa skupštinskog parkinga.

Prema navodima nekoliko učesnika protesta, automobil s predsednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom i s njegovim obezbeđenjem, “pokušao je da pregazi” demonstrante, uz psovke, javlja Beta.

Ostali nisu ni pokušavali da “krenu” kolima na učesnike protesta već su okretali vozila i išli put Kosovske ulice.

Demonstranti nose transparente među kojima su “Kompletna smena političke elite”, “Obrazovanje”, “Padni mi na grudi, Nebojša (iz Beograda)”, “Car je go”, “Protiv terora vlasti”, “Malom Đoki tata kupio diplomu”.

Učesnici protesta koji počinje po kiši, duvaju u pištaljke, skaču i skandiraju “Ko ne skače, taj je Vučić!”

Protestna šetnja odvija se centralnim ulicama Beograda. Na čelu kolone su dobošari i transparenti “Dole diktatura”, “Sviraj kraj”, a demonstranti uzvikuju “Ima nas!”

Kako je najavljeno, kolona bi trebalo da preko Terazija i Trga Republike ode pored Doma omladine, zatim Svetogorskom i Takovskom ulicom do Radio-televizije Srbije (RTS) i nazad do Doma Narodne skupštine.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora u Srbiji.

Građani traže smenjivanje “političke elite” na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem koji je dobio najviše glasova na predsedničkim izborima, ali rezultat izbora još nije ozvaničen, traže fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje “svih korumpiranih funkcionera”.

TPKNEWS/Beta/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker