IDENTITET OTKRIVEN FOTOGRAFISANJEM: Kazne zbog kretanja na kolovozu tokom protesta počele da stižu i Požarevljanima

Brojnim Požarevljanima koji su učestvovali na pretposlednjem ekološkom protestu u Požarevcu, od pre nekoliko dana su počele da stižu prekršajne prijave MUP-a zbog kretanja na kolovozu, a novčana kazna za taj prekršaj je 5.000 dinara. U svim slučajevima, kao dokaz su navedene – fotografije ljudi.

Foto: TPKNEWS

U prijavama koje stižu Požarevljanima stoji da su se 4. decembra u 14:50 minuta kretali kolovozom na rskrsnici Ulica Čede Vasovića – Koste Abraševića – Đure Đakovića i Industrijske, što je, kako stoji, suprotno članu 94. stav 1 Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Kazna za taj prekršaj je 5.000 dinara, a prekršaj, navedeno je, otkriven fotografisanjem.

Identična prijava stigla je i predsedniku izvršnog odbora Narodne stranke Požarevac, Bojanu Todorovskom. U saopštenju ove stranke stoji da je prekršajni nalog uručen 21.12.2021. godine, zbog navodnog učestvovanja u protestima održanih 4.12.2021.godine.

„Sa žaljenjem konstatujemo da ovakvi pritisci od strane režima, koji je sve samo ne demokratski, nas neće zaustaviti u borbi koju kao Narodna stranka vodimo, te da ćemo biti još odlučniji. Nakon promena uslediće revanšizam koji će se odnositi na sve one koji su sprovodili pritisak i represiju nad političkim neistomišljenicima.”

Shodno ovome Predsednik izvršnog odbora je dodao:

„Pozdravljam brzinu kojom su organi reda napisali prekršajni nalog i pozvao bi ih da sa istim žarom procesuiraju različite krivične prijave koje smo podneli u proteklom periodu. Indikativno u vezi predmetnog slučaja je to što je prekršajni nalog podnet od strane OKP-a (Odeljenja kriminalističke policije), a ne saobraćajne policije u Požarevcu. Ovim slučajem baviće se pravni tim Narodne stranke.“, navodi se u saopštenju.

Da pravnog osnova za kažnjavanje nema misle i drugi Požarevljani koji na društvenim mrežama dele informacije o tome da su dobili prekršajne prijave i izjašnjavaju se da će odbiti da plate kaznu od 5.000 dinara i podneti zahtev za sudsko odlučivanje, za šta imaju rok od 8 dana od prijema.

Iz Prekršajnog suda u Požarevcu nisu odgovorili TPKNEWS-u da li je bilo prekršajnih prijava zbog učestvovanja na protestima i koliko njih. Samo su kratko prokomentarisali da će svakome ko ne plati kaznu na vrata pokucati javni izvršitelj Marko Nikolić.

Podsetimo, nakon protesta zbog koga su Požarevljanima počele da stižu prekršajne prijave, održan je još jedan protest, 11. decembra, dok građanima koji su učestvovali u blokadama u okviru ekoloških protesta širom Srbije i dalje pristižu kazne na kućne adrese “zbog kretanja na kolovozu”. Mnogi za te prekršajne naloge kažu da su očigledno nezakoniti, jer većina građana kojima su stigli – tvrdi da tokom protesta nisu ni legitimisani.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala je pretrpano prijavama ali ništa ne preduzimaju. Sve ćemo ih procesuirati kad padne režim i veatimo pravnu državu

  2. Ha ha ha, Bojan Todorovski Ako misli Jeremic da mu neko glasa za stranku, pod hitno da smeni kompletnu bulumentu koja mu je u Pozarevcu!

  3. Mogu da nam pišu koliko god hoće prijava odustati nećemo. Gone pošten narod čiji hleb jedu a mafijaše štite. E to si narode ti izabrao. Pa glasajte ponovo za njih.

  4. Po zakonu policija moze da snima saobracaj samo uz prethodnu najavu. Bez najave tajno snimanje mogu da vrse po odobrenju ministra.
    Ko prizna izgubice spor po osnovu priznanja ko ne prizna sve mu se prasta

  5. Taj sudski izvršitelj je trebao da obiđe neki šanac već odavno ali ne vredi mi smo glup narod a oni tu našu glupost koriste

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker