DRAMA U NEMAČKOJ: Srbin sa 200 rođaka i prijatelja ispred bolnice u Kelnu pretio lekaru zbog smrti ćerke!

Dvesta članova sprske porodice šestogodišnje devojčice, koja je preminula posle operacije u Nemačkoj, okupilo se ispred Univerzitetske klinike u Kelnu, preteći glavnom lekaru smrću.

Devojčica je operisana u sredu zbog urođene srčane mane. Kako prenosi nemački “Ekspres”, njen stric je rekao:

– Ovo je četvrta operacija na njenom srcu. Lekar je posle operacije rekao da je sve dobro prošlo.

Međutim, dan posle operacije nastupile su komplikacije. Nedostatak kiseonika izazvao je teška oštećenja na devojčicinom srcu. Lekari su proglasili moždanu smrt i obavestili porodicu.

Prvo se pojavilo 15-20 članova porodice koja nije imenovana kako bi se oprostili od deteta. U petak se pred zgradom okupilo njih 200. Policija je saopštila da je otac devojčice optuživao lekare za njenu smrt i pretio smrću glavnom lekaru klinike, koji nije imao nikakve veze sa njenom smrću.

Pojedinci iz grupe optužili su lekare da su ubice. Jedan muškarac, koji se predstavio lekarima kao devojčicin ujak (stric, teča), navodno je pokušao da smiri situaciju i objasnio da ne žele da izazivaju nered, već da u miru tuguju i izraze solidarnost s roditeljima.

Osim pojedinačnih uzvika i očeve pretnje, prema podacima policije, nije bilo drugih incidenata, agresivnog ponašanja, niti pokušaja fizičkog napada. Oko 18 sati porodica se razišla.

– Često imamo posla s ljudima koje je sudbina teško pogodila i koji emocionalno reaguju i to potpuno razumemo. U ovom ekstremnom slučaju prekoračene su granice i nismo imali drugog izbora nego da pozovemo policiju – saopštio je predstavnik bolnice.

Ubrzo se ispred bolnice pojavilo 20 policijskih vozila. Otac je upozoren da će biti registrovan kao osoba od koje preti opasnost i protiv njega je podneta krivična prijava zbog pretnji. U razgovoru s novinarima “Bilda”, članovi porodice porekli su da su pretili lekaru i tvrde da je reč o nesporazumu.

Zbog nerazjašnjenog uzroka smrti naložena je obdukcija.

(welt.de)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker