PREOKRET: Đoković uhapšen nakon što je dobio vladu Australije na sudu!

Nastavlja se višednevna drama Novaka Đokovića u Australiji. Sud ga je oslobodio, ali Vlada ne želi da ga pusti.

Ilustracija

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i naložio njegovo puštanje na slobodu, međutim Vlada Australije namerava da ga deportuje…

Ministar za migraciju Aleks Houk ima rok od četiri sata da donese odluku o Novakovoj deportaciji.

Oko 07:30, sudija Entoni Keli poništio je odluku Vlade Australije i Novak je pobedio. Vraćen mu je pasoš, viza i lični dokumenti, a Australija će morati da mu plati oko pola miliona dolara.

Međutim, odmah po izricanju presude, lokalne vlasti su ga navodno opet uhapsile jer nije vakcinisan.

“DONESENA ODLUKA DA DEPORTUJU NOVAKA”

Đorđe Đoković je opisao kako su izgledali trenuci i komunikacija sa Novakom po donošenju odluke suda.

“Nakon sudske odluke, svi smo bili jako srećni, počeli smo da slavimo preko poruku. Onda nam je rečeno da se strpimo i još nije gotovo. Dobili smo informaciju da je donesena odluka da se Novaka deportuju i zabrane mu ulazak u zemlju na tri godine”, objasnio je brat.

On je objasnio da je Novak Đoković bio smešten u jako maloj sobi i naveo da su tražili da bude premešten u sobu sa pogledom na ulicu. Naveo je da mu je oduzet novčanik i da “nema svoje stvari”.

“Šta će biti, ne znam. Videćemo da li će se nešto desiti… Ogromna je nepravda načinjena ne samo prema Novaku, već prema mnogim ljudima…”

Inače, advokat australijskih vlasti Kristofer Tran zapretio je da i pored ovakve odluke sudije za Đokovića nije još uvek sve završeno. Konačnu reč ima ministar za imigraciono pravo Aleks Hok.

Brzo mu je uzvratio, kao je to radio i tokom saslušanja, sudija Keli. Žestoko je odgovorio advokat da ne koristi pretnju ponovnim zatvaranjem Đokovića koristeći izvršnu vlast. Međutim, sve je bilo uzalud. Vlast jednostavno ne želi Novaka u Melburnu i uvek mogu nešto da urade samo da mu vide leđa.

Novak može da se žali, ali ako izgubi, što je vrlo izvesno, dobiće zabranu od tri godine za ulazak u Australiju.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker