KORONA SE ZAOŠTRAVA: U poslednja 24 sata 40 zaraženih u Braničevskom okrugu

Prema najnovijim podacima, od testiranih 165 uzoraka, na području Braničevskog okruga u poslednja 24 sata registrovana su još 40 nova slučaja zaraze virusom COVID-19.

30 slučaja zaraze korona virusom su registrovana u Požarevcu, 5 na području opštine Kučevo, 2 na području opštine Malo Crniće i po jedan na području opštine Veliko Gradište, Golubac i Petrovac na Mlavi.

Prema izveštaju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo virusa zabeleženo je i u Ustanovi za odrasle i starije u Kučevu.

Za sada nema objašnjenja za nagli skok broja zaraženih, s obzirom da je jučerašnji dnevni izveštaj pokazivao da nije bilo novih slučajeva u okrugu. Dok iz ZZJZ Požarevac, apeluju na firme i ustanove da ukoliko neko iz kolektiva ima respiratorne probleme bude udaljen sa posla, jer ako ostane u kolektivu veliki je rizik da će zaraziti svoje saradnike.

Računajući i novoobolele, od početka epidemije na području Braničevskog okruga zaraženo je 748 osoba. Od toga, najviše ih je u Požarevcu – 381, i u Petrovcu na Mlavi – 211.

U Velikom Gradištu od početka epidemije zaraženo je 51 osoba, u Kučevu 41, u Žagubici 26, u Žabarima 19, u Golupcu 15 i u Malom Crniću 14.

Od početka epidemije u Braničevskom okrugu do sada urađeno je 10.488 testova.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker