KLUPKO SE ODMOTAVA: Uhapšeni pripadnik BIA bio saradnik Zemunskog klana i šef obezbeđenja Zlatiboru Lončaru

Mlađan Klikovac, pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) koji je uhapšen pod sumnjom da je deo kriminalne grupe koja se bavila prinudom, ne samo da je bio šef obezbeđenja ministra zdravlja Zlatibora Lončara, već se u spisima policije vodio kao saradnik Zemunskog klana.

Foto: Screenshot/YouTube

Mlađan Klikovac je uhapšen u velikoj akciji MUP-a zajedno sa Božidarom Stolićem, inspektorom SBPOK-a, i Slađanom Konstantinovićem, bratom Ninoslava Konstantinovića, pripadnika Zemunskog klana, a terete se da su u periodu od 17. do 22. septembra ove godine nekoliko puta boravili u restoranu sa prenoćištem „Gornjak“, pored istoimenog manastira, koji je u vlasništvu žrtve i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu vrednost. Kada je oštećeni to odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da više ugostiteljski objekat nije njegov već njihov.

Inače, Mlađan Klikovac je, kako je preneo list Nova, bio šef obezbeđenja koje je čuvalo aktuelnog ministra zdravlja. On se u njegovom obezbeđuju nalazio čak nekoliko godina, a advokat Božo Prelević potvrdio je za Novu da je „lično“ video Mlađana Klikovca u pratnji ministra.

„Poseban problem je to što je sa radnikom BIA uhapšen i Slađan Konstantinović, koji je brat Ninoslava, člana ‘zemunskog klana’, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Djindjića“, rekao je advokat, dok u spisima policije, pripadnik BIA, Mlađan Klikovac, vodio se kao saradnik Zemunskog klana.

Izgleda da se klupko polako odmotava, a samim tim nameće se i nekoliko pitanja.

– Kako je moguće da je pripadnik BIA koja treba da se bavi bezbednošću zemlje, osoba koju je MUP Srbije u spisima vodio kao saradnika Zemunskog klana?

– Koliko dugo je kao pripadnik BIA Klikovac bio član kriminalne grupe i kako je moguće da to niko nije sprečio?

– Da li je Zlatibor Lončar prvi ministar zdravlja u istoriji Srbije i jedini u Evropi koji ima obezbeđenje?

– Ko je izabrao da upravo Klikovac vodi računa o bezbednosti Lončara?

– Ako je Lončar fizički ugrožen, od koga je ugrožen i zašto?

Kada se analizira ovo hapšenje i činjenica da se Klikovac u policijskim spisima vodio kao saradnik Zemunskog klana, nemoguće je, a ne prisetiti se da je Zlatibor Lončar 2002. godine kupio stan od Jelene Kalinić, supruge pripadnika ozloglašenog Zemunskog klana Sretka Kalinića. Nemoguće je, a ne prisetiti se i Lončarovog nadimka “doktor smrt” – sa beogradskog asfalta.

Mnogo je pitanja, a malo odgovora. Zar ne?

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker