Opštinsko veće opštine Žagubica stopiralo izdavanje upotrebne dozvole za MHE Krepoljin i Kozji grb

Članovi opštinskog veća opštine Žagubica u utorak 10. septembra održali su 151-vu sednicu na kojoj je bilo razmatrano 41-na tačka dnevnog reda.

MHE Krepoljin

Sednicom je presedavao zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković.

Opštinsko veće opštine Žagubica u vezi tačke dnevnog reda o izveštaju komisije za proveru zakonitosti sprovedene procedure izdavanja građevinske dozvole za MHE Krepoljin i Kozji grb, koje je na predhodnoj sednici Opštinskog veća opštine Žagubica, donelo rešenje o formiranju komisija koju sačinjavaju: Ivica Šturbek predsednik “Zelene Asocijacije”, dr Ratko Ristić profesor univerziteta u Beogradu i Nikola Kuridža Diplomirani Inženjer mašinstva koja je imala zadatak da proveri izdavanje svih dozvola i zakonitosti za MHE Krepoljin i Kozji grb.

Kako je naveo zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković:

“Pre par dana je stigao izveštaj komisije gde se navodi stav komisije, da, građevinska dozvola nije ni mogla biti izdata jer je u koaliziji sa prethodnom definisanom namenom prostora. Takođe, naši se organi pozivaju na katastar MHE iz 1987. godine, koji nikada nije usvojen kao zvanični dokument Republike Srbije”, rekao je Ivković.

Stoga je Opštinsko veće opštine Žagubica na današnjoj sednici odlučilo da ovaj izveštaj prosledi skupštini opštine Žagubica na dalje razmatranje, koja će izveštaj dalje proslediti Ministarstvu da odluči da li su dozvole ispravne, ili ne.

Opštinsko veće je efikasnim i konceznim radom sve odluke donelo jednoglasno.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker