BEOGRAD ZAGRMEO: Na trećem građanskom protestu protiv nasilja više od 40 hiljada ljudi (VIDEO)

Protest građana protiv nasilja „Jedan od pet miliona“ počeo je večeras oko 18 časova kod Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Foto: N1

Na protestu su vidljivi transparenti sa parolama „Počelo je“, žuti prsluci sa natpisom „1od 5miliona“, a pojavile su se i nove krilatice poput: „Dok svi nisu slobodni, niko nije“.

Protestna kolona kreće se ka Vladi Srbije, organizatori su poručili “Hajde da se preobrojimo“ i saopštili da je na protestu trenutno, prema njihovim procenama, između 35 i 40 hiljada ljudi.

U susret protestnoj koloni „Stop krvavim košuljama“ okupljena je i grupica nacionalista sa simbolima Pravoslavlja i parolama za odbranu Kosova.

Građanski protest protiv nasilja „Stop krvavim košuljama“ i ranije je presrela grupica nacionalista koji na sredini Svetogorske ulice raširili transparente protiv podele Kosova, ali su se oni izmakli kako je kolona nadolazila.

Danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da nema problema sa protestima u Beogradu i da je posle svih demonstracija protiv njega i Srpske napredne stranke izlazio jači, a oni koji su rukovodili protestima izlazili bi drastično slabiji.

(Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker