NOVE PROMENE U POLICIJSKOM BONTONU! Nema više minića, tetovaža, nakita i šiški, a brkovi samo u prirodnu boju

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu policijskih službenika kojim se određuje kako će morati da se oblače i komuniciraju, ali i kolike brkove i nokte mogu da imaju.

Foto: Printscreen Istagram

Nova pravila ponašanja odobrila je Vlada, koji će od danas početi da se primenjuje, dame više neće smeti da nose fluorescentne i upadljive lakove za nokte, nakit, ali ni napadnu šminku. Službenicama u uniformi propisuje se čak i izgled frizure koji isključuje šiške, a duga kosa, ako je imaju, mora da bude vezana i to gumicom i šnalama neupadljivih boja.

Pripadnicima jačeg pola koji nose brkove oni neće smeti da pređu ivicu gornje usne, a ako ih farbaju, mogu da ih farbaju samo u njihovu prirodnu boju kose. Zabranjeni su pirsing i tetovaže na vidljivim mestima, kosa ne sme da prekriva uvo, a zulufi ne smeju da prelaze ušnu resicu, a na javnom mestu službenici ne mogu da nose naočare za sunce upadljivih boja.

Blic piše da su mišljenja oko novog pravilnika podeljena.

– Mnogi zaposleni misle da se ovim pravilnikom preteralo jer se definiše čak i to koliko puta kolegi treba da kažete dobar dan. Posebno iritira obaveza da tokom sastanka ili ulaska u kancelariju pretpostavljenog morate da ustanete. To pravilo važi i kada izlazi – priča izvor Blica iz MUP-a i napominje da najviše negoduju dame kojima se uskraćuje pravo da budu lepe.

Ipak, mnogi smatraju da su ova pravila morala da budu doneta, jer se poslednjih godina ne poštuju osnovne norme u ponašanju i izgledu.

(Blic)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker